Hvad er TWRP-gendannelse og hvordan man installerer og bruger det på Android-enheder [Guide]

Indtil for lidt over et år tilbage var ClockworkMod (aka CWM) den foretrukne brugerdefinerede gendannelse for stort set alle almindelige Android-enheder. Tingene har ændret sig meget siden, med en nyere spiller, der kom ind i spillet og opnåede en masse kritikerros, såvel som en enorm brugerbase. TeamWin Recovery Project – eller TWRP for kort – er en fuldt touch-baseret brugerdefineret gendannelse, der oprindeligt blev udviklet til Nexus-enheder, men siden er blevet gjort tilgængelig for utallige andre smartphones og tablets også i form af både officielle og tredjeparts builds . Ligesom vi tog dig igennem en meget detaljeret rundtur i ClockworkMod-gendannelse og dens funktioner , vil vi guide dig gennem alle funktionerne i TWRP lige efter springet.Hvis du ikke er bekendt med konceptet med en brugerdefineret Android-gendannelse, foreslår vi, at du tjekker vores ClockworkMod-gendannelsesguide (linket ovenfor) og går gennem afsnittet 'Om Android-gendannelse'. Når det er sagt, lad os se nærmere på TWRP.

Den første ting, du sikkert vil bemærke ved TWRP, er dens GUI, der ser imponerende moderne ud, når det kommer til et genoprettelsesmiljø, især sammenlignet med det, der tilbydes af ClockworkMod. Du får det samme grundlæggende sæt funktioner, som du ville forvente af enhver moderne og fuldt udstyret brugerdefineret Android-gendannelse, alle sammenlagt på en meget organiseret måde med store, berøringsvenlige knapper, der gør det til en leg. Ydermere er tablet-varianterne faktisk tablet-optimerede. Her, tag et kig selv:

Installation

Installation af TWRP er superenkelt, og hvis du tidligere har installeret en brugerdefineret gendannelse, burde du ikke have nogen problemer med at gøre det. Selvom for dem, der ikke har haft nogen tidligere erfaring med tilpasset gendannelsesinstallation, har vi dig dækket. Bare gå over til vejledningen, der er linket nedenfor, og følg GooManager-metoden for rodfæstede enheder eller fastboot-metoden (for både rodfæstede og rodfæstede enheder med en ulåst bootloader) for at få TWRP op at køre på din enhed på ingen tid. Hvis ingen af ​​disse metoder virker for dig, burde flash_image-metoden være praktisk, selvom den kræver root-adgang.

Installation af en brugerdefineret gendannelse på Android

Funktioner

TWRP giver dig adgang til alle de funktioner, du ville forvente af enhver tilpasset gendannelse, og lidt til. Lad os se nærmere på dem.

Interface

TWRP's grænseflade består af store knapper, der gør det nemt at se den funktion, du har brug for, med et hurtigt blik og vælge den med et hurtigt tryk. Du finder også bløde knapper til Hjem og Tilbage her, sammen med en til logvisningen, der viser fremskridt for alle de operationer, du har udført under genoprettelsen.

Loggen vises normalt automatisk, mens enhver gendannelseshandling finder sted, men går i baggrunden, når handlingen er fuldført. Ved at bruge Log-knappen kan du hente den frem igen, hvis du gik glip af noget eller havde brug for at slå nogle oplysninger op til fejlfindingsformål.

Installere

Som navnet antyder, giver indstillingen Installer dig mulighed for at installere enhver gendannelsesflashbar zip-fil på din enhed. Dette kan være en ROM, en kerne, en mod, et tema, en systemapp - stort set alt, hvad der er tilgængeligt i det gendannelsesflashbare zip-filformat.

Når du trykker på Installer, bliver du præsenteret for filerne og mapperne på din telefons lager, hvorfra du kan vælge den fil, du vil flashe. Med filen valgt, kan du enten stryge skyderen for at bekræfte og begynde at blinke den valgte fil, eller trykke på knappen 'Tilføj flere lynlåse' for at sætte flere filer i kø, så de kan flashe den ene efter den anden i en batch – en funktion, vi ikke har støde på i enhver anden tilpasset opsving. Den vil præsentere dig for en filvalgsskærm ligesom den første, så du kan tilføje op til 10 filer til den blinkende kø, før du blinker dem alle i den valgte rækkefølge. Du kan også rydde køen når som helst ved at trykke på knappen 'Ryd zip-kø' for at starte filvalg fra bunden.

Når blinkprocessen er færdig, giver TWRP dig nogle praktiske muligheder for hurtig adgang til visse opgaver, som mange brugere skal udføre efter at have blinket, hvilket eliminerer de ekstra trin, der kræves for at vælge dem fra deres individuelle sektioner. Disse inkluderer sletning af cache og dalvik-cache og genstart af systemet, foruden en hjem-genvej.

Tørre

Dette afsnit er dedikeret til at slette alle standardpartitioner på din Android-enhed. Som standard tilbyder TWRP dig at udføre en fuld fabriksnulstilling, når du trykker på Wipe, da det er den mest almindelige form for wipe-operation, som de fleste brugere har brug for til gendannelse. Dette vil slette alle dine brugerdata fra telefonen, inklusive dine installerede apps, cache og dalvik-cache. Dette vil ikke påvirke det interne eller SD-kortlagringsområde på din telefon, hvilket betyder, at dine dokumenter, downloads, billeder, musik, videoer og andre filer forbliver sikre.

Hvis du hellere vil slette ALT inklusive de førnævnte data, skal du trykke på 'Formater data'. Dette vil slette alle dine apps, sikkerhedskopier, downloads, billeder, videoer og medier, og vil også fjerne kryptering på dit interne lager, hvis du har anvendt det, hvilket i det væsentlige ikke efterlader andet end selve operativsystemet på enheden i en komplet fabrikstilstand .

Hvis du vil være mere specifik omkring de partitioner, du vil slette, skal du trykke på 'Advanced Wipe' i stedet. Du kan derefter vælge en eller flere almindelige partitioner til at tørre specifikt, og lade resten være urørt. De partitioner, der er tilgængelige til sletning, inkluderer system (hvor dit operativsystem er gemt), data, cache, Dalvik-cache og usb-otg i tilfælde af vores Nexus 4, men kan (eller måske ikke) også inkludere andre partitioner. Bare husk - hvis du er usikker på, om du skal slette en partition eller ej, skal du ALDRIG røre ved den, især hvis det er systempartitionen. Hvis du følger instruktionerne, der er givet et eller andet sted, skal du kun tørre de partitioner, som instruktionerne tydeligt angiver at tørre, og lade resten stå urørt. Ellers kan du sidde fast med en enhed uden operativsystem installeret, eller miste alle dine data gemt på enheden.

Backup

En rettidig sikkerhedskopiering kan spare dig for en masse besvær senere i tilfælde af datatab på grund af en fejlagtig installation eller en handling udført ved en fejl i gendannelsestilstand. Det er derfor, at alle brugerdefinerede gendannelser til Android kommer med en sikkerhedskopieringsfunktion (også kaldet NANDROID backup). TWRPs sikkerhedskopieringssektion giver dig mulighed for at tage en sikkerhedskopi af din telefons aktuelle tilstand, så du kan vælge de partitioner, du vil inkludere i sikkerhedskopien, og endda lade dig give sikkerhedskopien et brugerdefineret navn på farten.

Du får også vist din ledige lagerplads, og du kan beregne, om det er nok til backup, baseret på summen af ​​de individuelle partitionsstørrelser, der vises med hver partition.

Gendan

Dette afsnit giver dig mulighed for at gendanne din telefon til tilstanden af ​​enhver tidligere taget backup. Vælg blot den sikkerhedskopi, du vil gendanne, vælg eventuelt de specifikke partitioner, du vil gendanne, og stryg skyderen for at starte gendannelsesprocessen.

Husk, at gendannelse af en sikkerhedskopi i det væsentlige vil slette den aktuelle tilstand på din telefon, hvilket betyder, at alle ændringer, der foretages efter den sikkerhedskopi, vil gå tabt. Dit interne lager eller SD-kortlager vil dog forblive uberørt, og alle filer, du måtte have tilføjet der efter den sidste sikkerhedskopiering, vil stadig være der.

Monter

De fleste afslappede brugere vil aldrig rigtig få brug for denne sektion, men for superbrugere kan dette være uhyre nyttigt. Her kan du montere eller afmontere flere nøglepartitioner på din enhed for at få adgang til dem via ADB (eller visse områder af gendannelsen, som vi vil se senere). Du kan også se mængden af ​​gratis intern lagerplads, der er tilgængelig på din enhed her.

Indstillinger

TWRP lader dig justere nogle få gendannelsesspecifikke indstillinger, såsom at skifte signaturbekræftelse for de zip-filer, du flasher, ved at bruge kommandoen rm -rf til at slette i stedet for formatkommandoen, hvor det er relevant, springe MD5-generering over under sikkerhedskopiering, aktivere MD5-bekræftelse af sikkerhedskopier filer, ved hjælp af militær-stil tid til urvisningen, og en simuleringstilstand, hvor du kan teste gendannelsesoperationer uden faktisk at udføre dem, hvilket er super nyttigt for dem, der laver brugerdefinerede TWRP-temaer, til at teste dem for at sikre, at de gælder korrekt til alle områder af genopretningen.

Indstillingen Tidszone giver dig mulighed for at angive din egen tidszone for tidsvisningen i gendannelsestilstand ved at vælge den fra en liste over alle globale tidszoner og eventuelt angive enhver forskydning, hvis det er nødvendigt.

For at holde tingene sikre kommer TWRP også med en låseskærm, der aktiveres automatisk efter en foruddefineret skærmtimeoutperiode, og som kan låses op med et swipe svarende til oplåsningsbevægelsen på iPhone, som du kan se på skærmbilledet ovenfor. Denne mulighed kan skiftes fra afsnittet Skærm.

Fremskreden

I afsnittet Avanceret finder du nogle yderligere funktioner, som mange brugere måske ikke har brug for. Du kan kopiere gendannelsens log til SD-kort for at få adgang til den senere, hvilket kan være nyttigt til fejlretningsformål. Du kan også rette filtilladelser, hvilket kan hjælpe, hvis tingene ikke fungerer korrekt på grund af forkert indstillede tilladelser til vigtige filer. Der er også en genindlæsningstema-indstilling, der er nyttig for dem, der udvikler et brugerdefineret tema til TWRP.

ADB Sideload-tilstanden er også tilgængelig herfra, hvilket i det væsentlige giver dig mulighed for at sætte din telefon i en tilstand, hvor filer kan flashes til den fra en computer ved hjælp af ADB-sideload-kommandoen. Denne tilstand bør generelt ikke være påkrævet af nogen, der ikke allerede ved, hvordan den fungerer, og de, der ikke er bekendt med den, behøver ikke rigtig at bekymre sig om det. For dem, der skal bruge det, kan indstillingerne Wipe Cache og Wipe Dalvik Cache være nyttige for at sikre, at begge disse cache-partitioner slettes, efter at ADB-sideindlæsningsprocessen er fuldført.

Der er yderligere to muligheder her - Terminal Command og File Manager. Disse (især filhåndteringen) fortjener en sektion for sig selv, så lad os nu tage et kig på dem.

Filhåndtering

Ikke mange brugerdefinerede gendannelser kommer med en indbygget filhåndtering, men TWRP har taget tingene et skridt videre ved at tilføje en til blandingen. Når du har startet det fra menuen Avanceret, får du vist fil- eller mappevalgsskærmen. Du skal blot navigere til den fil eller mappe, du vil administrere, og trykke på knappen 'Vælg'. For bekvemt at finde den ønskede fil eller mappe, kan du bruge sorteringsmulighederne.

Når en fil eller mappe er blevet valgt, kan du kopiere eller flytte den til en anden placering, indstille dens tilladelser til rw-r—r– (755) ved at bruge knappen 'chmod 755' eller til andre tilladelser, du ønsker ved at brug 'chmod'-knappen, slet elementet eller omdøb det. Disse muligheder kan være utrolig nyttige, når du forsøger at rette ting fra gendannelse i tilfælde af problemer, der har gjort telefonen utilgængelig i normal Android-tilstand. Brug dog kun disse, når du er sikker på, hvad du laver, og lad være med at rode rundt med filer, som du ikke ved meget om, ellers kan du ende med at skade dit OS.

Terminalkommando

Terminalkommandotilstanden, der findes i menuen Avanceret, lader dig køre en batchfil, der indeholder Terminalkommandoer, som du vil udføre. Disse filer har normalt filtypenavnet .sh, og hvis du er usikker på denne tilstand, så lad den være, da du ikke ligefrem får brug for den i så fald. For de avancerede brugere, der har brug for at køre sådan en fil, tilbyder TWRP den samme filvalgsgrænseflade i dette afsnit, som er vist i de andre dele af genoprettelsen, som vi har set ovenfor. Du skal blot vælge filen, og du vil være i stand til at køre den lige fra genoprettelsen.

Genstart

Denne menu giver dig praktiske muligheder for at genstarte din enhed direkte til bestemte tilstande lige fra gendannelsen. De tilgængelige muligheder inkluderer System (normal Android-tilstand), Recovery og Bootloader (fastboot-tilstand). Derudover kan du også slukke din enhed direkte herfra.

Afsluttende ord

TWRP er intet mindre end et gennembrud, når det kommer til Android-gendannelser. Det giver den mest imponerende brugergrænseflade, vi har set i gendannelsestilstand, hvilket gør den til en meget nem at navigere i GUI - et stort spring fra den traditionelle menubaserede kedelige og komplicerede gendannelsesgrænseflade, der findes i de fleste andre gendannelser, inklusive ClockworkMod. Og interfacet er bare prikken over i'et; de adskillige praktiske funktioner, der tilbydes af TWRP, og som ingen steder findes i andre brugerdefinerede gendannelser, gør det til DEN bedste brugerdefinerede gendannelse, der i øjeblikket er tilgængelig til Android, punktum! Det giver også brugerne mulighed for at tematisere det efter deres smag ved at redigere en XML-fil, og det er fuldt i overensstemmelse med OpenRecovery-standarden for dets gendannelsesoperationer, i stedet for at gå efter sine egne ikke-standardiserede måder. Denne standard-overholdelse gør den kompatibel med den fremragende GooManager-app til planlægning af flashing af filer uden at forlade Android-miljøet.

TWRP har erstattet ClockworkMod på alle vores enheder her på AddictiveTips, og vi tøver ikke med at anbefale det til enhver Android-bruger, der leder efter en tilpasset gendannelse til deres enhed.

Besøg TWRP hjemmeside

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA Forrige Artikel

Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word Læs Mere

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word