Sådan styres blæserhastigheden på Windows 10

Hver bærbar og pc har blæsere indbygget. Du behøver ikke at eje en avanceret gaming-rig eller gaming-laptop for at have fans på dit system, da de alle bliver varme op.

Ventilatorerne kører normalt hurtigere, når du starter et system op og sænker sig derefter, når opstarten er fuldført. De vil begynde at køre igen eller køre hurtigere, hvis du begynder at bruge dit systems ressourcer mere - for eksempel hvis du har mange faner åbne i Chrome.

Sådan fungerer ventilatorer for at afkøle en pc

Ventilatorerne ved, hvornår de skal begynde at køre hurtigere, og hvornår de skal sænke farten. De har sensorer indbygget, der med jævne mellemrum overvåger temperaturen på dit system, og når det når en vis tærskel, begynder de at snurre for at køle det ned.Chassiset på din bærbare computer eller din pc er designet, så luften strømmer ud, hvorfor det er meget vigtigt, at du aldrig blokerer ventilationsåbningerne. Hvis din pc fortsætter med at køre systemtunge opgaver, kører blæserne også for at stabilisere temperaturen.

Temperaturfølerne og de begrænsninger, der er sat for dem, samt de forskellige blæserhastigheder, er ikke tilgængelige for brugerne. Dette skyldes, at de fleste brugere ikke vil være i stand til at bedømme, hvor varmt deres system er, og hvornår det er tid til at køre fans langsommere eller hurtigere.

Hvis du har fans, der kører konstant, bruger din pc mere energi, end den har brug for, og det vil det sandsynligvisvarme adapteren op. Det er en delikat balance, der skal opretholdes mellem at holde et system køligt, men ikke overbelaste det.

Sådan styres blæserhastigheden

Hvis du vil styre blæserhastigheden på Windows 10, skal du gøre det på eget ansvar. Husk, at hvis din pc eller bærbare computer overophedes, kan du permanent beskadige hardware til det punkt, hvor den skal udskiftes.

For at styre blæserhastigheden skal du downloade en tredjepartsapp. Den app, du bruger, afhænger af din hardware.

Vi anbefaler to apps her , og mellem de to burde du være i stand til at finde en app, der kan registrere dine fans og tillade dig at ændre deres hastighed.

 1. SpeedFan
 2. HWiNFo

Installer appen, og følg instruktionerne nedenfor for at styre blæserhastigheden på Windows 10.

1. Styr blæserhastigheden på Windows 10 med SpeedFan

 1. Installer SpeedFan og kør den.
 2. I appens hovedvindue skal du klikke på 'Konfigurer' knap.
 3. Et nyt vindue åbnes. Gå til Fans fanen.
 4. Vent på, at appen finder og viser dine fans.
 5. Vælg den blæser, du vil styre.
 6. Brug responskurven til at styre blæserhastigheden.

Responskurve

Ventilatorer tænder, når dit system varmer op. Responskurven kortlægger varme med blæserhastighed. Jo varmere systemet kører, jo hurtigere kører ventilatorerne.

2. Styr blæserhastigheden på Windows 10 med HWiNFo

Følg disse trin for at styre blæserhastigheden ved hjælp af HWiNFo.

 1. Kør appen og klik Sensorer på hovedvinduet.
 2. Bekræft pop op-meddelelsen.
 3. Et nyt vindue åbnes med en liste over de forskellige sensorer på dit system. I bunden er der en ventilatorknap. Klik på den.
 4. Et nyt vindue åbner med op til tre fans. Vælg en af ​​de aktive fans.
 5. Klik på 'Indstil manual'for manuelt at indstille hastigheden for ventilatoren.

HWiNFO kortlægger ikke hastigheden til temperaturen på din pc, så vær ekstra forsigtig med det. Find en måde atovervåge temperaturen på din CPU og GPUså den ikke bliver varm.

Virkede dette for dig?

Vi vil gerne høre fra vores læsere, hvis vi var i stand til at løse deres problem, så fortæl os det i kommentarerne nedenfor, hvis noget af ovenstående virkede for dig.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan opretter og importerer du en Bitmoji-avatar i Snapchat Forrige Artikel

Sådan opretter og importerer du en Bitmoji-avatar i Snapchat

Sådan kontrollerer du en FedEx-kravstatus Læs Mere

Sådan kontrollerer du en FedEx-kravstatus