Sådan spiller du Nintendo Gameboy-spil på Linux

VisualBoy Advance Emulation-værktøjet er den bedste chance, Linux-brugere har for at spille Nintendo Gameboy-spil. Den understøtter hele familien af ​​Gameboy håndholdte spillekonsoller, som den originale Gameboy, Gameboy Color og Gameboy Advance. Det understøtter også eReader-hardwaren, som Nintendo lavede til GBA, og vil køre, forudsat at du har de rigtige tilslutninger. Sådan får du det til at køre og Nintendo Gameboy-spil på Linux.

Bemærk: Addictivetips tilskynder eller tolererer på ingen måde ulovlig downloading eller distribution af ROM-filer til Visualboy Advance. Hvis du vil spille Nintendo Gameboy-spil med Visualboy Advance, skal du bruge dine egne spil-ROM-filer, som du har sikkerhedskopieret til din pc, lovligt.

Installer VisualBoy Advance

Installation af VisualBoy Advance-emulatorprogrammet på Linux er meget let, da programmet har mainstream-understøttelse på alle de populære Linux-operativsystemer derude. I denne sektion af guiden skal vi gennemgå, hvordan du installerer denne emulator på Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora og OpenSUSE. Åbn et terminalvindue og følg instruktionerne, der svarer til det operativsystem, du bruger.Bemærk: VisualBoy Advance understøtter de fleste Linux-operativsystemer derude og er det bedste valg til Nintendo Gameboy-emulering på Linux. Men hvis du ikke kan få det til at virke, Overvej at bruge mGBA-emulatoren som et alternativ.

Ubuntu

VisualBoy er tilgængelig for Ubuntu-brugere i de vigtigste softwarekilder (Universe). Sørg for, at du har Universe aktiveret, og brug derefter Apt-pakkehåndteringsværktøjet til at indlæse den seneste version af VBA på din Linux-pc.

|_+_|

Debian

Debian-brugere vil have let ved at installere VBA-emuleringsprogrammet, da det er i det centrale softwarelager. For at få det på din Debian-opsætning skal du indtaste Apt-get-kommandoen nedenfor i din terminalsession.

|_+_|

Arch Linux

Arch Linux-brugere har adgang til VisualBoy Advance takket være AUR. For at få emulatoren til at fungere skal du åbne en terminal og følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Brug Pacman-pakkehåndteringen til at installere Git-værktøjet og Base-devel.

|_+_|

Trin 2: Kør a git klon og få fat i den seneste VBAM-pakke fra AUR.

|_+_|

Trin 3: Flyt terminalvinduet ind i vbam-go mappe med CD .

|_+_|

Trin 4: Kompiler pakken og installer den på Arch Linux med makepkg . Husk, at hvis bygningen mislykkes, skal du kontrollere, om afhængigheder ikke var i stand til at installere. Afhængighedsoplysninger for Vbam-git AUR-pakken kan findes her .

|_+_|

Fedora

Fedora har ikke Visualboy i de primære softwarekilder. Heldigvis vil du stadig være i stand til at bruge det, hvis du konfigurerer RPM Fusion Non-free software-kilden.

For at aktivere RPM Fusion Non-free skal du åbne et terminalvindue og gøre følgende med DNF.

Bemærk: skift X'et med udgivelsesnummeret på Fedora Linux, du bruger.

|_+_|

Med RPM Fusion oppe og køre, kan du installere Virtualboy-emuleringsprogrammet med:

|_+_|

OpenSUSE

Desværre er der ikke en officiel pakke til Visualboy Advance på OpenSUSE. Kildekoden er dog hurtig at kompilere, og installationsværktøjet har endda et automatisk afhængighedsinstallationsscript, der fungerer med SUSE! For at bygge kildekoden skal du åbne en terminal og køre kommandoerne nedenfor.

|_+_| |_+_|

Spiller Gameboy-spil på Linux

Mange spilkonsolemulatorer understøtter kun én type system. Med Visualboy Advance understøtter den tre separate. Så i dette afsnit af artiklen vil vi kort nedbryde, hvordan du kan bruge de tre konsoller, som emulatoren understøtter (GB Classic, GB Color og GB Advance).

Gameboy Classic

For at spille Gameboy Classic skal du klikke på Filer, og derefter vælge knappen Åbn GB og søge efter din Gameboy Classic ROM. Det bør øjeblikkeligt starte dit Gameboy Classic-spil, når du vælger ROM-filen.

Gameboy farve

Vil du spille nogle Gameboy Color-spil? Vælg blot Filer, klik på knappen Åbn GBC og brug filbrowseren til at finde Gameboy Color ROM-filen.

Med GBC ROM-filen indlæst, begynder Visualboy at spille dit Gameboy Color-spil.

Gameboy Advance

De, der ønsker at spille Gameboy Advance, kan gøre det ved at klikke på Filer og derefter vælge den åbne menu øverst. Når du har klikket på den åbne indstilling, skal du bruge filbrowseren og vælge en Gameboy Advance ROM i filbrowseren for at spille spillet.

Konfigurer en controller

Gameboy-familien af ​​spil emulerer godt, men de føles ikke behagelige at spille med tastaturet, så du vil sikkert konfigurere en USB-controller til brug. For at konfigurere en controller skal du klikke på menuen Indstillinger i VBA. Fremhæv derefter Input-menuen og klik på konfigurer undermenuen indeni.

Når du har valgt konfigurationsindstillingen, vises et controller-mapping-vindue, som du kan bruge til at konfigurere din USB-controller manuelt.

Grafik muligheder

Gameboy-spil har en notorisk lille opløsning, og standardgrafikindstillingerne er forfærdelige til at spille spil på fuld skærm. Heldigvis har VBA et fremragende sæt skærmindstillinger, der er meget nemme at justere.

For at få adgang til grafikindstillingerne skal du klikke på Indstillinger, derefter på Video og derefter konfigurere for at få adgang til videoindstillingerne for emulatoren. Opløsningen ændres på fanen Zoom ved at øge forstørrelsesindstillingerne.

Gemmer/indlæser

Spiller du et Gameboy-spil og har du brug for at gemme dine fremskridt? Vælg Filer og derefter Gem tilstand for at gemme dit spil. For at indlæse en tidligere spillagring skal du klikke på Filer og derefter på indstillingen Indlæs tilstand. Alternativt, tryk på Shift + F1 – F10 til hurtig gemme, og F1 – F10 til hurtig indlæsning.

Emuleringsværktøjer er ret gode, og du er ikke begrænset til bare at spille Nintendo Gameboy-spil på Linux. Der er værktøjer, der lader dig spillePlayStation 2 spil,Nintendo DS spil,Sony PSP spil, ogAtari spilpå Linux.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan gør du din Amazon Fire TV Stick hurtigere Forrige Artikel

Sådan gør du din Amazon Fire TV Stick hurtigere

Sådan rettes DirecTV-fejlen 771, 40 Læs Mere

Sådan rettes DirecTV-fejlen 771, 40