Sådan opretter du en genvej til at åbne kommandoprompt i en mappe på Windows 10

Du kan flytte kommandoprompt til enhver mappe efter eget valg med cd-kommandoen. Du kan også åbne et kommandopromptvindue direkte til en mappe ved at skrive cmd i placeringslinjen i File Explorer . Hvis cd-kommandoen virker kedelig, og du ikke vil åbne File Explorer, kan du oprette en genvej til at åbne kommandoprompten i en mappe. Med genvejen kan du åbne kommandoprompten i en mappe med et dobbeltklik.

Genvej til at åbne kommandoprompt i mappen

Kommandoprompt kan køres med normale brugerrettigheder og med administratorrettigheder. Du kan oprette en genvej til begge, men processen vil være lidt anderledes.

Først skal du oprette en genvej til kommandoprompten. Den nemmeste måde at gøre dette på er at finde kommandoprompt i applisten i startmenuen eller søge efter det i Windows Search. Træk søgeresultatet ud og slip det på skrivebordet (sørg for, at skrivebordsikonerne er synlige).Når du har oprettet kommandopromptgenvejen, kan du ændre, hvilken mappe den åbner til. Her skal vi differentiere processen for at åbne kommandoprompten som en normal bruger og som administrator.

Åben som almindelig bruger

Dette er den nemmeste at sætte op. Højreklik på kommandopromptgenvejen, og vælg Egenskaber fra kontekstmenuen. Gå til fanen Genvej i vinduet Egenskaber. I feltet 'Start i' skal du indtaste hele stien til den mappe, du vil åbne den i. Klik på Anvend og luk vinduet. Når du dobbeltklikker på genvejen, åbner den kommandoprompt til mappen.

Åbn som Admin

Højreklik på kommandopromptgenvejen, og vælg Egenskaber fra kontekstmenuen. Gå til fanen Genvej i vinduet Egenskaber. Denne gang skal vi redigere feltet Mål.

Brug følgende kommando, hvismappe, som du vil åbne kommandoprompt tiler på samme drev som dinWindows-drev.

Syntaks

|_+_|

Eksempel

|_+_|

Hvis mappen er på et andet drev, skal du bruge kommandoen nedenfor.

Syntaks

|_+_|

Eksempel

|_+_|

Klik på Anvend. Du kan nu højreklikke på genvejen og vælge indstillingen Kør som administrator, eller du kan indstille genvejen til altid at køre som administrator. Du kan gøre det ved at klikke på knappen 'Avanceret' på genvejsfanen i vinduet Egenskaber og vælge indstillingen Kør altid som admin.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA Forrige Artikel

Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word Læs Mere

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word