Sådan kontrollerer du, om en SSD er SATA eller NVMe på Windows 10

Hvis du køber en pc eller en Mac i dag, er den bedste investering, du kan gøre i hardwaren, at få en med en SSD på. Hvis du har brug for at beholde mange filer på dit lokale system, skal du kigge efter hardwarekonfigurationer, der giver dig mulighed for at installere begge deleen SSD og HDD.

SSD'er kommer i forskellige konfigurationer, og vi taler ikke om deres lagerkapacitet. Med hensyn til teknologi er der SATA SSD'er og NVMe SSD'er.

Ligesom harddiske, der har en højere RPM, vil forskellen i SSD-konfiguration diktere, hvor hurtig den vil være. En NVMe SSD vil i gennemsnit være fire gange hurtigere end en SATA SSD.Identificer SATA SSD eller NVMe SSD

Hvis du køber et nyt system eller køber ny hardware til dit system, kan du tjekke emballagen på en SSD for at se, om det er SATA eller NVMe. De ser også anderledes ud, men du skal vide, hvilke forskelle du skal kigge efter for at identificere drevene.

1. Google SSD mærke og model

Dette er langt den mest pålidelige metode til at finde ud af, hvilken type SSD du har. Det fungerer, selvom du ikke kan åbne chassiset på din bærbare eller stationære computer for at undersøge drevet.

  Højreklik på proceslinjenog vælg Task Manager fra kontekstmenuen.
 1. Gå til Fanen Ydelse.
 2. Vælg din disk.
 3. Øverst til højre noter du navnet på producent og model.
 4. Besøg Google, indtast producentens navn, modelnummeret, og tilføj søgeordet 'specifikationer' efter det.
 5. Tjek den officielle hjemmeside for producenten, der vises i søgningen resultater for at se, hvilken type SSD du har.

2. Brug tredjeparts apps

Forudsat at du allerede har købt og installeret SSD'en, kan du identificere dens type ved hjælp af et par forskellige værktøjer, men denne metode er ikke så pålidelig som den forrige.

  Hent HWiNFOog kør/installer den (appen har en bærbar version). Udvid busser. Vælg PCI Bus(hvis der er mere end én, skal du gennemgå hver).
 1. Kig igennem enheder, der er tilsluttet en PCI-slot.

 1. Næste, udvide Drev fra kolonnen til venstre.
 2. Vælg din disk.
 3. I ruden til højre, kig efter 'Form Factor' og noter værdien.

 1. Hent og køre en app kaldet SSD-Z.
 2. På den Fanen Enhed, noter hastighedsværdien .

Analysere information

Nu hvor du har disse oplysninger, skal du bruge følgende til at bestemme, hvilken type SSD du har.

 • Hvis formfaktoren er 2,5′, har du IKKE en NVMe SSD.
 • Hvis formfaktoren er M.2, og ingen PCI-slot viser din SSD, har du muligvis et NVMe-drev, eller du har muligvis et SATA-drev. Her skal du Google hastighedsværdien du fik fra SSD-Z, da det vil være den afgørende faktor.
 • Hvis formfaktoren er M.2, og en PCI-slot er i brug, er det muligt, at du har et NVMe-drev. Igen, tjek dens hastighed for at finde ud af det.

Baseret på alle disse oplysninger ser mit system ud til at bære en M.2 SATA SSD. Dette er kun delvist korrekt. Min SSD er ikke M.2. Den er 2,5'. Tredjepartsværktøjer, selv de bedste, er ikke særlig gode til at identificere oplysninger om SSD'er.

Hvilken SSD skal du købe?

Spørgsmålet kommer nu ned til, hvilken slags SSD du skal købe.

Fart: Hvis du vil have den absolut hurtigste SSD der findes, så køb en NVMe SSD. Dette er, hvad du vil have, hvis du bygger en gaming-pc, eller hvis du planlægger at bruge den til 3D-print eller modellering eller til animationsarbejde.

Koste: Hvis du prøver at holde dig inden for et budget, så køb den SSD du har råd til, fordi alle SSD'er vil være eksponentielt hurtigere end en HDD. Til daglig brug fungerer dette fint, og dit system vil ikke bremse, som det har en tendens til at gøre med en harddisk.

Pris og hastighed: Hvis du vil have en hurtig SSD, men du ikke vil bruge for meget på den, så køb en M.2 SATA SSD af god kvalitet. Det vil ikke være så hurtigt som en NVMe SSD, men det vil være bedre end 2,5″ SSD. Prisforskellen mellem de to er lille, så et lille prisbug giver dig bedre hardware.

Konklusion

Du vil finde de fleste, der råder dig til at anskaffe dig en SSD, og ​​det er et godt råd, men de færreste ved, at der inden for SSD'er er forskellige typer, og disse typer leverer forskellige ydelseshastigheder. En NVMe SSD er meget, meget hurtigere end en SATA SSD. Forskellen er den samme som at gå fra en HDD til en SSD, måske endnu bedre, men det er en omkostningsfuld lagerplads.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Dobbeltklik med mus (FAST): Hvorfor dobbeltklikker min mus? Forrige Artikel

Dobbeltklik med mus (FAST): Hvorfor dobbeltklikker min mus?

Sådan streames film til din Amazon Fire TV Stick med Kodi Læs Mere

Sådan streames film til din Amazon Fire TV Stick med Kodi