Sådan gør du din skærm sort/hvid

Udsættelse kan tilskrives, at arbejdet er kedeligt. Til sammenligning ser alt andet så interessant ud, men når du er færdig med arbejdet, forsvinder de interessante ting hurtigt. Hvis du er tilbøjelig til at udsætte til det punkt, hvor du regelmæssigt går glip af deadlines, så prøv at tone din skærm sort/hvid. Du vil blive overrasket over, hvor uinteressant alt pludselig ser ud, og hvor meget du er i stand til at fokusere mere på dit arbejde. Dette anbefales selvfølgelig ikke til designprofessionelle, der har brug for farven på deres skærm, men hvis du har en kedelig rapport at skrive eller en forskningsopgave, der skal afsluttes, så vend din skærm til sort-hvid og giv den en chance.

Sort/hvid skærm – Windows 10

Windows 10 har en indbygget farvefilterfunktion. Det er rettet mod brugere, der lider affarveblindhedmen den har også en gråtoneindstilling, der kan gøre din skærm sort/hvid.

Åbn appen Indstillinger, og gå til gruppen med indstillinger for nem adgang. Gå til fanen Farve og høj kontrast, og slå kontakten 'Anvend farvefilter' til. Fra rullemenuen 'Vælg et filter' skal du vælge 'Gråtoner'.Filteret anvendes med det samme, og du behøver ikke at genstarte dit system eller logge ud og logge ind igen. Den kan lige så nemt slukkes.

Windows 7

Windows 7 har Ease of Access-funktioner, men det har ikke et farvefilter, som Windows 10 gør. I dette tilfælde er den nemmeste måde at gøre din skærm til sort/hvid ved at reducere din skærms mætning til 0. Gør dette via dit grafikkorts kontrolpanel. Hvis du bruger en ekstern skærm, skal du ikke ændre dens mætningsniveauer fra skærmens egne kontroller.

For Intel Graphics skal du højreklikke på et tomt område på skrivebordet og vælge Intel Graphics Settings. På indstillingspanelet skal du gå til Skærm>Farveindstillinger. Træk mætningsskyderen helt til venstre, så dens værdi er sat til 0, og du vil stå tilbage med en sort/hvid skærm.

Hvis du bruger et NVIDIA- eller AMD-grafikkort, skal du kigge efter en lignende mulighed i kontrolpanelet til din GPU.

Hvis dit grafikkort ikke lader dig ændre mætningen, så prøv Negativ skærm app, som har en gråtoneindstilling og fungerer med WindowsXP og nyere.

Sort/hvid skærm – macOS

Apple-produkter har ret gode tilgængelighedsmuligheder, hvoraf den ene inkluderer et skærmfilter. Åbn Systemindstillinger og gå til Tilgængelighed. Vælg Display fra kolonnen til venstre, og fra mulighederne til højre skal du vælge 'Brug gråtoner'.

Ligesom Windows 10-indstillingen bliver din skærm sort-hvid med det samme. Du behøver ikke at logge ud eller genstarte din Mac, og at slå indstillingen fra er lige så let som at tænde den.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan sletter du filer, men beholder mapper på Windows 10 Forrige Artikel

Sådan sletter du filer, men beholder mapper på Windows 10

Sådan ser du Premier League på Firestick Læs Mere

Sådan ser du Premier League på Firestick