Sådan finder du kortlæseren i Enhedshåndtering på Windows 10

Windows 10 spiller ikke godt med kortlæsere. Det kan ofte være kedeligt at få en til at arbejde. Nogle gangekortet er ikke formateret korrekt, andre gange er de korrekte drivere ikke blevet installeret. Hvis du har problemer med at få Windows 10 til at registrere et SD-kort, skal du muligvis kontrollere, om de korrekte drivere er installeret, og om kortlæseren fungerer korrekt. Dette er nemt nok, hvis du ved, hvordan du finder kortlæseren i Device Manger.

Som mange andre hardwarekomponenter er kortlæseren ikke opført med det navn, hvilket gør det lidt svært at identificere.

Kortlæser i Enhedshåndtering

Åbn Enhedshåndtering i Windows 10 og se efter en enhed kaldet Hukommelsesteknologienheder . Hvis denne enhed er fraværende, har din pc eller bærbare computer ikke en kortlæser. Hvis enheden er til stede, skal du udvide den for at se navnet på din kortlæser.Navnet vil naturligvis afvige afhængigt af hardwaren, dvs. kortlæseren, der er installeret på dit system. Hvis du har brug for at opdatere,tilbagerulning, afinstaller eller installer en driver, er denne enhed, hvad du skal ændre.

Når du har fundet enheden, skal du indsætte dit SD-kort og derefter scanne din hardware for ændringer. Dit SD-cad skal dukke op, og/eller Windows 10 skal installere de korrekte drivere til det. Hvis du manuelt skal installere en driver til SD-kortet, skal du højreklikke på enheden og vælge Opdater driver.

Installation af den korrekte driver alene løser muligvis ikke alle problemer med dit kort. Det eneste, Device Manager gør, er at fortælle dig, om du har et kort installeret på dit system. Windows 10 har ikke en mulighed for at deaktivere eller aktivere kortlæseren, som det gør for Bluetooth, men det er muligt, at kortlæseren er deaktiveret fra din BIOS . Hardwarekomponenten vises stadig i Enhedshåndtering, selvom kortlæseren er deaktiveret. Det gør det samme med Bluetooth. For at aktivere kortlæseren, bliver du nødt til at grave rundt i din pc's manual eller din kortlæsers manual.

Et korrekt konfigureret og korrekt registreret SD-kort vises i File Explorer. Den vil også blive opført som sin egen enhed under gruppen Hukommelsesteknologienheder. Hvis drivere alene ikke gør tricket, og dit SD-kort kom med et kamera, skal du muligvis installere proprietære drivere eller en app fra kameraproducenten for at få Windows 10 til at registrere det. Du bør også sikre dig, at kortet ikke er blevet låst.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan opretter og importerer du en Bitmoji-avatar i Snapchat Forrige Artikel

Sådan opretter og importerer du en Bitmoji-avatar i Snapchat

Sådan kontrollerer du en FedEx-kravstatus Læs Mere

Sådan kontrollerer du en FedEx-kravstatus