Sådan bruger du Xbox One-controllere over Bluetooth på Linux

I modsætning til andre Bluetooth-controllereXbox One-controller vil ikke interagere med Linux uden ændringer. Grunden? Bluetooth-chippen inde i den har en DRM-funktion aktiveret, som forhindrer den i at parre.

I denne vejledning gennemgår vi, hvordan du deaktiverer DRM-funktionen, der gør det umuligt at parre din Xbox One-controller til Linux via Bluetooth. Derudover vil vi guide dig gennem parringsprocessen.

Bemærk: for at denne vejledning skal lykkes, skal du have Bluetooth aktiveret på din Linux-pc.Deaktiver midlertidigt Ertm

Hvis du ikke planlægger at bruge Xbox One-controlleren via Bluetooth på din Linux-pc meget, er den bedste fremgangsmåde at deaktivere Ertm i stedet for at slukke for evigt midlertidigt. For at deaktivere Ertm midlertidigt, start med at åbne et terminalvindue. Tryk på for at åbne et terminalvindue Ctrl + Alt + T eller Ctrl + Shift + T på tastaturet. Følg derefter trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Hæv terminalsessionen fra din Linux-pc's brugerkonto til Root. Adgang til Root er et must, fordi det ikke er muligt at lukke Ertm fra uden at gøre dette.

|_+_|

Trin 2: Efter at have fået root-adgang i din Linux-terminal, skal du bruge bash kommandoen nedenfor for at slukke for Ertm-funktionen i Bluetooth midlertidigt.

|_+_|

Når kommandoen ovenfor er kørt, vil Ertm-funktionen blive midlertidigt deaktiveret, og du vil være i stand til at tilslutte Xbox One-controlleren til dit system. Husk dog, at kommandoen kun virker, når du genstarter dit system.

Deaktiver Ertm permanent

Hvis du er en tung Linux-gamer, er den bedste fremgangsmåde at deaktivere Ertm-funktionen permanent, så du ikke længere skal håndtere det. Der er mange forskellige måder at lukke Ertm på. Den bedste fremgangsmåde er dog ved at installere Xpadneo-kernemodulet. Det deaktiverede automatisk Ertm og tilføjer også nogle Xbox One-controllerforbedringer. For at få Xpadneo til at fungere, så Ertm er permanent deaktiveret, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Åbn et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T eller Ctrl + Shift + T på tastaturet. Brug derefter installationskommandoer, der er skitseret nedenfor, og installer de afhængigheder, der kræves for at bygge Xpadneo.

Ubuntu/Debian

|_+_|

Fedora

|_+_|

Arch Linux

|_+_|

Trin 2: Brug Git-værktøjet i Linux-kommandolinjen, download den seneste udgave af Xpadneo til din pc.

|_+_|

Trin 3: Flyt terminalvinduet ind i |_+_| mappe med CD kommandoen og kør install.sh-scriptet for at installere Xpadneo-kernemodulet, hvilket effektivt deaktiverer Ertm for altid på dit Linux-system.

|_+_|

Når installationen af ​​Xpadneo er færdig på din Linux-pc, skal du genstarte den. Når du logger ind igen, vil Ertm blive slukket, og din Xbox One-controller er klar til at parre.

Parring af din Xbox One-controller over Bluetooth

For at parre din Xbox One-controller over Bluetooth skal du starte med at tage stikket ud af din Xbox One-konsol, hvis du ejer en. Den forsøger muligvis at parre med konsollen, mens du opretter forbindelse til Bluetooth, hvis den ikke er koblet fra, hvilket kan forstyrre Bluetooth-parringsprocessen. Det er også ret irriterende at skulle håndtere en Xbox One-konsol, der tænder, når det er unødvendigt.

Når du har taget stikket ud af din Xbox One-konsol, skal du løfte controlleren og holde Xbox-knappen på midten af ​​controlleren nede i et sekund. Hvis det gøres korrekt, tændes Xbox One-controlleren.

Når Xbox One-controlleren er tændt, er det tid til at sætte enheden i Bluetooth-scanningstilstand. For at gøre det skal du se på oversiden af ​​controlleren, mellem de to kofangere og triggere, og holde sync-knappen nede.

Hold Xbox One-controllerens synkroniseringsknap nede, indtil Xbox One-logoknappen i midten af ​​controlleren blinker hurtigt. Hvis Xbox One-knappen ikke blinker hurtigt, skal du tage batterierne ud i controlleren for at slukke den og prøve processen igen.

Når du har sat din Xbox One-controller i Bluetooth-parringstilstand, skal du følge trin-for-trin instruktionerne nedenfor.

Trin 1: Find Bluetooth-ikonet på dit Linux-skrivebords panel, og klik på det med musen. Åbn derefter Bluetooth-indstillinger.

Trin 2: Inde i Bluetooth-indstillingerne skal du se efter din Xbox One-controller under Enheder. Når det sker, skal du klikke på det med musen. Vælg det for at parre med din Linux-pc.

Dybtgående parringsinstruktioner

Der er mange forskellige måder at parre Bluetooth-enheder til Linux-skrivebordet, og hvert skrivebordsmiljø kører en lidt anderledes Bluetooth-forbindelsesapp. Hvis du ikke er i stand til at finde ud af, hvordan du parrer din Xbox One-controller til din Linux-pc med instruktionerne ovenfor,følg venligst vores dybdegående vejledning om, hvordan du parrer Bluetooth-enheder på Linux.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan opretter du forbindelse til et WiFi-netværk ved hjælp af WPS på Android Forrige Artikel

Sådan opretter du forbindelse til et WiFi-netværk ved hjælp af WPS på Android

Sådan rettes PFN LIST CORRUPT i Windows 10 (BSOD) Læs Mere

Sådan rettes PFN LIST CORRUPT i Windows 10 (BSOD)