Sådan åbner du et kommandopromptvindue i File Explorer på Windows 10

På ældre versioner af Windows, når du holder Shift-tasten nede og højreklikker inde i en mappe, har kontekstmenuen et 'Åbn kommandovinduet her' mulighed. På de nyere builds af Windows 10 er denne mulighed blevet erstattet med PowerShell. Du kan få kommandopromptindstillingen tilbage, men hvis du bruger PowerShell og kommandoprompt, er der en meget nemmere måde at åbne et kommandopromptvindue i File Explorer.

Åbn et kommandopromptvindue

File Explorer-placeringslinjen kan bruges til at hoppe til en hvilken som helst placering på din harddisk, åbne kontrolpanelet og også åbne kommandoprompt.

Åbn File Explorer og naviger til den mappe, du skal bruge for at åbne kommandoprompten. Klik inde i placeringslinjen, og skriv 'cmd' uden anførselstegn. Tryk på enter-tasten, og et kommandopromptvindue åbnes på det sted.Kommandoprompten åbnes med almindelige brugerrettigheder, så det er en ulempe ved denne metode.

Da denne metode ikke åbner kommandoprompt med administratorrettigheder, har den begrænset brug. Hvis du har brug for kommandoprompt med administratorrettigheder, skal du gå den sædvanlige rute.

Du kan søge efter kommandoprompt i Windows-søgning, højreklikke på den og vælge 'Kør som administrator'. Du bliver derefter nødt til at bruge cd-kommandoen for at flytte til den mappe, du skal køre kommandoer i.

Den anden mulighed er at bruge boksen Kør. Tryk på Win+R-tastaturgenvejen, og skriv cmd i kørselsboksen. I stedet for at trykke på Enter-tasten skal du trykke på Ctrl+Shift+Enter for at køre kommandoprompt i administratortilstand. Du kan derefter bruge cdd-kommandoen til at flytte til den mappe, du skal køre kommandoer i.

Der plejede at være en mulighed i menuen Filer, som du kunne bruge til at åbne et kommandopromptvindue med administratorrettigheder, men det er også blevet erstattet med PowerShell. Hvis du bruger det lille registreringshack, der er nævnt tidligere, for at få højreklik-kontekstmenuen tilbage, kan du åbne PowerShell fra menuen Filer.

Du kan bruge PowerShell til de fleste ting, som du bruger kommandoprompt til. PowerShell er inkluderet som standard i Windows 10. PowerShell har eksisteret i et stykke tid, men det skulle installeres separat. Microsoft skubber langsomt PowerShell i forreste række, men det er højst usandsynligt, at kommandoprompten vil blive forældet snart, hvis nogensinde. Det er kommet for at blive, men det er PowerShell også, så det er en god idé at lære at bruge begge dele. Du finder mange af de kommandoer, der fungerer i kommandoprompt, også fungerer i PowerShell.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan sletter du filer, men beholder mapper på Windows 10 Forrige Artikel

Sådan sletter du filer, men beholder mapper på Windows 10

Sådan ser du Premier League på Firestick Læs Mere

Sådan ser du Premier League på Firestick