Er CCleaner sikkert? CCleaner download, installer, hvordan man bruger

Hvis du i høj grad tilføjer rod til din computer ved at installere og afinstallere software, prøve forskellige spil eller webbrowsere eller foretage hyppige ændringer i registreringsdatabasen, vil dit system i sidste ende ikke fungere korrekt.

For at forhindre det i at ske, er det en god idé at henvende sig til softwareprogrammer, der er specialiseret i at rydde op på diskplads og i sidste ende gendanne din maskines ydeevne.Hvad er CCleaner, og hvordan virker det?

Lavet af Piriform, CCleaner er et berømt diskrensningsværktøj, der har eksisteret i lang tid.

Det giver dig en enkel løsning til at gøre plads på din harddisk ved at slette uønskede filer, unødvendige data, store genstande og alt andet, der er ubrugt, men optager din diskplads.

Du kan også bruge appen til at beskytte dit privatliv ved at slette følsomt indhold som f.eks. adgangskoder gemt i dine webbrowsere eller listen over nyligt tilgåede dokumenter.

Værktøjet fungerer ved automatisk at identificere de mest problematiske dele af din harddisk og dit operativsystem. For eksempel tager det højde for særlige mapper i Windows, der gemmer cachedata.

Hvordan man downloader CCleaner

Du kan downloade CCleaner gratis fra officiel hjemmeside ved at vælge mellem standard, bærbar og slank version.

Standardversionen har et tredjepartstilbud under opsætningen, som du nemt kan afslå, hvis du ikke er interesseret.

I den slanke version risikerer du ikke ved et uheld at installere den software. Standardversionen bliver dog opdateret hurtigere end den slanke tilstand, hvilket tager et stykke tid længere.

Under opsætningen kan du fortsætte med standardindstillingerne eller gå ind i tilpasningstilstand for at deaktivere programgenveje, fjerne CCleaner fra genvejsmenuen for papirkurven, deaktivere modulet Intelligent Cookie Scan, samt angive den foretrukne installationsmappe.

Hvis du vil springe hele installationsprocessen over, kan du vælge CCleaner bærbar . Du kan endda gemme den på en USB-stick for at køre ind på enhver maskine uden opsætning.

Sådan bruger du CCleaner

 1. Luk alle aktive webbrowsere
 2. Gå til Sundhedstjek sektion og klik Næste indtil CCleaner er færdig med at scanne din pc
 3. Tillad CCleaner at løse alle problemer ved at klikke Gør det bedre
 4. Vent, indtil den retter op på din pc

Sundhedstjek er en nyere funktion introduceret i CCleaner, som fungerer som en one-click optimizer ved automatisk at scanne din computer for alle typer understøttede problemer. Du kan dog styre hver sektion uafhængigt.

Custom Clean

Custom Clean lader dig fjerne uønsket data fra Microsoft Edge, Edge Chromium, Internet Explorer, Windows Stifinder, systemet eller avancerede områder som Windows Event Logs eller brugerdefinerede filer og mapper.

Du kan også bede CCleaner om at tage et kig på filer gemt af Firefox, Opera, Chrome, Windows Store og forskellige andre programmer, der kan fjernes for at rydde lidt plads.

Sådan bruger du det:

 1. Vælg de brugerdefinerede områder, der skal renses, og klik Analysere
 2. Efter en hurtig scanning viser CCleaner detaljer om de filer, der skal slettes, såsom total optaget diskplads. Klik Kør Cleaner at fjerne dem
 3. Når du bliver bedt om at bekræfte, skal du klikke Blive ved

Register

Det Register område af CCleaner giver dig mulighed for at rette ugyldige, ødelagte, manglende eller korrupte registreringsposter og tilknytninger.

Sådan bruger du det:

 1. Vælg de typer registreringsposter, der skal renses, og klik Scan for problemer
 2. Klik på, når scanningen er slut Gennemgå udvalgte problemer
 3. Når CCleaner beder om at sikkerhedskopiere registreringsdatabasen, før du foretager ændringer, skal du klikke Ja og angiv en gemmemappe for .reg-filen
 4. Klik Løs alle udvalgte problemer
 5. Udfør en ny scanning for at gennemgå eventuelle yderligere registreringsproblemer. Det er nogle gange nødvendigt at køre flere scanninger, indtil du rydder op i alle poster i registreringsdatabasen

Værktøjer

CCleaner er ikke kun nyttig til at fjerne uønskede filer og rette i registreringsdatabasen. Den har en masse lækkerier gemt væk i Værktøjer afsnit.

For eksempel kan du fjerne eller reparere alle programmer fra din computer i Afinstaller , eller få dine applikationer opdateret til den seneste version i Softwareopdatering .

I Start op , er det muligt at administrere opstartsprocesser, planlagte opgaver, kontekstmenuposter og Windows-tjenester. I mellemtiden Browser plugins område lader dig deaktivere og genaktivere plugins fundet i IE, Firefox, Chrome eller Opera, afhængigt af hvad du har installeret.

Disk Analyzer scanner din computer for de største filer, så du kan fjerne dem og frigøre værdifuld diskplads. Duplicate Finder er ansvarlig for at finde og eliminere duplikerede filer, der kun tilføjer rod til din harddisk.

Systemgendannelse giver en genvej til afsnittet Windows Systemgendannelse, hvor du kan gendanne dit operativsystem til et tidligere gemt kontrolpunkt.

Til sidst, Drive Wiper er en værdifuld funktion, der giver dig mulighed for at slette ledig diskplads eller hele dine data for at sikre, at dine filer ikke kan gendannes med værktøjer som Recuva.

Er CCleaner sikkert?

De automatiske anbefalinger fra CCleaner er sikre. Du kan dog ved et uheld bede værktøjet om at fjerne data, du faktisk har brug for, f.eks. adgangskoder gemt af dine webbrowsere. Forsigtighed tilrådes.

Selvom standardudgaven af ​​CCleaner er annonceunderstøttet, er det et sikkert tilbud. Også selvom Det mener VirusTotal .

Diskrenseren tilbyder traditionelt Google Chrome at downloade og installere, men kun hvis du ikke allerede har det. Alligevel er Chrome en af ​​de sikreste browsere, så der er intet at bekymre sig om, hvis du ved et uheld sætter det op på din pc.

På den anden side skal du nok vide, at CCleaner var det hacket i 2017 og igen i 2019.

Er CCleaner Pro det værd?

Sammenlignet med den gratis udgave tilbyder CCleaner Pro planlægnings- og overvågningsfunktioner. Det giver dig mulighed for at rense data fra flere computerbrugere.

Hvad mere er, optimerer den professionelle udgave din pc's hastighed og sikkerhed i tilstanden Health Check. CCleaner Pro er det værd hvis du ofte skal rengøre din maskine. Bare husk på, at det ikke tillader kommerciel brug (du har brug for CCleaner forretning for det).

Konklusion

Selvom der er adskillige pc-optimeringsværktøjer på markedet, formår CCleaner stadig at skille sig ud, selv efter alle disse år. Måske er det alt takket være en loyal fanskare, der forblev ved sin side også efter Piriform blev opkøbt af Avast .

Alligevel er CCleaner stadig en af ​​de vigtigste aktører i computeroprydningssoftwareindustrien. Den er hurtig, nem at bruge og effektiv til, hvad den gør.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan aktiveres Cortana (Windows 10), når den mangler Forrige Artikel

Sådan aktiveres Cortana (Windows 10), når den mangler

Sådan refunderes spil på Steam Læs Mere

Sådan refunderes spil på Steam