Sådan slår du GPS fra på din telefon

Din placering kan spores gennem din telefons GPS-data. GPS, dvs. et globalt positioneringssystem, kan identificere, hvor du er, og hvornår du var på et bestemt sted. Det er meget privilegeret information, og det giver mening, at brugere vil have mulighed for at slå GPS fra på deres telefoner. Overraskende nok kan du dog ikke finde en GPS-indstilling på de fleste telefoner, især de nyere. Dette betyder ikke, at du ikke kan slå GPS fra på din telefon. Du kan, hvis du ved, skulle kigge.

GPS er blevet omdøbt på de fleste telefoner til noget, der er mere brugervenligt, 'Location'.

Slå GPS fra på iPhone

Åbn appen Indstillinger på din iOS-enhed, og gå til Privatliv>Placering. Slå Placering fra her for at deaktivere GPS på din iPhone. Dette vil påvirke Find min telefon.Slå GPS fra på Android

Åbn appen Indstillinger og gå til Sikkerhed og placering. Tryk på Placering under Privatliv. Sluk for placeringskontakten.

Dette vil effektivt deaktivere GPS på din telefon. Hvis du vil forhindre, at alle placeringsdata gemmes, skal du trykke på Google Placeringshistorik og også deaktivere den. Google Placeringshistorik gemmer steder, du har været, og den registrerer dem ikke alene via GPS. Den registrerer også din placering via det WiFi-netværk, du opretter forbindelse til, så det er en god idé også at deaktivere denne tjeneste.

Bivirkninger

Når du slår placeringstjenester fra på din telefon, påvirkes mange andre funktioner. Den åbenlyse er, at du ikke kan bruge operativsystemets placeringssporingsfunktion til at finde din telefon, og du kan ikke bruge live placeringsdeling. Derudover vil du heller ikke kunne bruge apps, der har brug for din placering for at fungere, f.eks. Uber eller Google Maps.

På både iOS og Android har du mulighed for selektivt at aktivere placering for apps. Det betyder, at du kan vælge at give Google Maps adgang til din placering, men blokere Facebook fra at gøre det. Du skal have lokationstjenester aktiveret, og når de først er det, bliver din GPS transmitteret. Der er ingen mulighed på nogen af ​​operativsystemerne for at blokere GPS-transmission, men stadig tillade apps adgang til din placering. Det er bare ikke muligt.

Du har måske hørt, at Google er blevet fanget med hånden i kagedåsen igen med hensyn til placering. Det har transmitteret brugernes placeringer, selv når de havde deaktiveret tjenesterne. Desværre er der ingen løsning på dette endnu. Du kan deaktivere placeringer, men hvis din enhed er en af ​​dem, som Google stjæler data fra, vil dette ikke gøre nogen forskel.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
No Limits Magic Kodi Build – Sådan installeres No Limits hurtigt og nemt Forrige Artikel

No Limits Magic Kodi Build – Sådan installeres No Limits hurtigt og nemt

Windows 10 Yellow Screen Tint Display: Sådan løses dette problem for altid Læs Mere

Windows 10 Yellow Screen Tint Display: Sådan løses dette problem for altid