Sådan gemmer du skrivebordsikonlayout på Windows 10

Skrivebordsikoner omarrangeres ofte på Windows 10, og ingen kan lide det. Dette har en tendens til at ske tilfældigt, men hvis du har en multi-monitor opsætning, oplever du det sandsynligvis oftest end brugere med en enkelt skærm. Der er apps, der, hvis du holder dem kørende, kan forhindre ikonerne i at omarrangere, men de kan trække dit system ned. Et andet alternativ er at gemme skrivebordsikonlayoutet, som du kan gøre med ReIcon.

Gem skrivebordsikonlayout

Download ReIcon og arrangere derefter ikonerne på din skærm, som du ønsker dem. Når du har gjort det, skal du køre appen og klikke på gem-ikonet. En ny 'profil' vil blive oprettet i appen, og det er dybest set det gemte ikonlayout. Du kan lukke appen og vente på, at Windows 10 ødelægger layoutet.

Et layout har et navn, et tids- og datostempel, et ikonantal, dvs. hvor mange ikoner der var på skrivebordet, da layoutet blev sikkerhedskopieret, og et ID. For at omdøbe et layout skal du klikke i feltet Navn, og det vil blive redigerbart. Indtast det navn, du vil give det, og tryk på Enter for at gemme navnet.For at gendanne den skal du køre appen og vælge profilen. Gå til Rediger>Gendan ikonlayout, og dit layout vil blive gendannet øjeblikkeligt. Du kan oprette og gemme så mange ikonlayouts, som du vil, og gendanne det, der passer dig bedst. Appen fungerer ret godt med en multi-monitor opsætning.

Der er dog nogle undtagelser. Hvis du for eksempel har slettet et element fra dit skrivebord, vil appen ikke kunne gendanne det. Det kan påvirke placeringen af ​​ikonerne, hvis du har indstillet dem til automatisk at klikke til gitteret. Hvis du ved, at du har fjernet et element fra skrivebordet, som var til stede, da du gemte et ikonlayout, skal du slå snap til gitter fra og derefter gendanne ikonlayoutet.

ReIcon behøver ikke at blive installeret, så sørg for, at du ikke efterlader appen et sted, hvor du ved et uheld kan slette den, fordi den gemmer profilen i den samme mappe, som den kører fra. Flyt den til en sikker placering, før du bruger den til at gemme og gendanne ikonlayouts.

App'en virker kun for skrivebordsikonets layout og ikke for filerne i mapper. Filerne i mapperne har ikke et 'layout'. De er arrangeret efter forskellige sorteringskriterier, så appen fungerer ikke der.

Du kan også sikkerhedskopiere startmenuens layout, hvis du vil.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan gør du din Amazon Fire TV Stick hurtigere Forrige Artikel

Sådan gør du din Amazon Fire TV Stick hurtigere

Sådan rettes DirecTV-fejlen 771, 40 Læs Mere

Sådan rettes DirecTV-fejlen 771, 40