Sådan kører du sfc /scannow (System File Checker) på Windows 10

Hver gang du oplever pc-problemer, er den mest almindelige fejlfindingsløsning, som nogen bør prøve, at gøre brug af deres OS's indbyggede værktøjer.

Hvis du f.eks. oplever generiske Windows 10-fejl, systemkorruptioner eller noget lignende, Kontrolprogram til systemfiler er og bør være din bedste løsning.Hvad er System File Checker

System File Checker, også kendt som sfc.exe er et værktøj, der har været med Windows OS siden Windows 98, selvom det tjente et andet formål sammenlignet med i dag.

Startende med Windows Vista blev System File Checker inkluderet i Windows Resource Protection (WRP), hvilket gør det muligt at beskytte ikke bare typiske data, men også registre og kritiske systemfiler.

Windows-brugere i dag kan bruge System File Checker til at scanne, opdage og gendanne data, der kan være blevet ødelagt eller slettet på grund af malware, korruption eller brugermisbrug.

Hvordan gør sfc /scannow Arbejde?

Lige siden SFC'en blev inkluderet i WRP'en, vil alle ændringer, der er anvendt på nogen af ​​Windows' kernesystemfiler, blive opdaget af SFC'en, og den ændrede fil gendannes ved at bruge en cachelagret kopi i selve Windows-mappen.

På grund af dette, når du støder på nogen form for tab af data eller korruption, er det bedst at bruge dette værktøj først, før du udfører en egentlig systemgendannelse.

Hvordan løber jeg det Kontrolprogram til systemfiler?

System File Checker blev lavet til at være ekstremt let at få adgang til og bruge, især da du forventes at bruge det under forhold, hvor måske en masse af Windows' højere funktioner måske ikke længere er tilgængelige.

Som sådan, her er, hvordan du kan udløse en fuld System File Checker-scanning:

  1. Tryk på Windows-tasten for at åbne Start menu
  2. Indtaste cmd og start Kommandoprompt ved brug af Kør som administrator
  3. Afhængigt af hvad du vil have SFC til at gøre, kan du indtaste en af ​​disse 2 linjer i kommandoprompten:
  • |_+_|
    • Brug dette, hvis du ønsker, at SFC'en skal detektere og reparation eventuelle manglende eller beskadigede data
  • |_+_|
    • Brug dette, hvis du ønsker, at SFC'en skal opdage manglende eller beskadigede data

Når du er begyndt at køre en af ​​disse scanninger, er alt hvad du skal gøre at vente på, at din pc gennemgår alle de data, der er gemt på den.

Husk på, at da SFC scanner hele din pc, vil scanningstider vare længere på pc'er med større lagerplads og flere data på dem sammenlignet med pc'er, der næsten ikke har noget gemt på sig.

KONKLUSION: Kontrol af systemfiler

Det er stort set alt, hvad der er at vide om System File Checker.

Husk, at System File Checker er en kernekomponent i Windows OS, og dens reparationshastighed er ret høj, så hver gang du oplever datakorruption på din pc, så prøv at bruge den først.

Har du nogensinde prøvet at bruge SFC til at løse et pc-problem? Hvis ja, så lad os vide, hvordan det gik for dig ved at give os din feedback i kommentarfeltet nedenfor.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan gør du din Amazon Fire TV Stick hurtigere Forrige Artikel

Sådan gør du din Amazon Fire TV Stick hurtigere

Sådan rettes DirecTV-fejlen 771, 40 Læs Mere

Sådan rettes DirecTV-fejlen 771, 40