Sådan aktiverer du adgangskodelog på Windows 10

Windows 10 kan konfigureres med en lokal konto og med en Microsoft-konto. Brugere, der forbinder en Microsoft-konto til deres Windows 10-brugerkonto, kan logge ind med adgangskoden til kontoen, eller de kan konfigurere en pinkode.

Indtil Windows 10 20H2 havde brugerne mulighed for at skifte mellem adgangskode eller pinkode, når de loggede ind på deres konto. Adgangskoden er nu væk, hvilket betyder, at du ikke kan logge ind med adgangskoden, medmindre du forsøger at nulstille PIN-koden.

Log ind uden adgangskode

Den manglende adgangskode-login-indstilling kan virke som en fejl, men det er en funktion, som Microsoft har tilføjet for at gøre login mere sikker. Det tvinger brugerne til at logge ind med en pinkode uanset hvad. Muligheden for at skifte til adgangskodeindstillingen på låseskærmen er blevet fjernet.Aktiver adgangskodelogon på Windows 10

Det gode ved login uden adgangskode er, at det kan slås fra. Hvis du gør det, genoprettes muligheden for at logge ind med din adgangskode på låseskærmen.

  1. Åbn Indstillinger app (Win+I tastaturgenvej).
  2. Gå til Regnskaber gruppe af indstillinger.
  3. Vælg Indstillinger for login fanen.
  4. Rul ned, og drej på Kræv Windows Hello-logon for at slå Microsoft-konti fra.

  1. Tryk på Win+L for at låse skrivebordet.
  2. På låseskærmen vil du se en Mulighed for 'Loginindstillinger'.
  3. Klik på den og vælg adgangskoden.
  4. Log ind med din Adgangskode til Microsoft-konto.

Adgangskode vs PIN-kode

Brugere bemærkede, at når de udførte en ny installation af tidligere versioner af Windows 10, skubbede opsætningsprocessen dem til at oprette en PIN-kode. Det var ikke let at springe trinnet over, og alligevel ville Windows 10 senere få brugeren til at indstille pinkoden.

En PIN-kode er specifik for det system, den er sat op på. Du har muligvis den samme Microsoft-kontoopsætning på flere Windows 10-systemer, men en pinkode vil altid være specifik for det system, du opsætter den på.

Hvis din pinkode er kompromitteret, kan du gendanne den ved hjælp af adgangskoden til din Microsoft-konto. Bruddet er begrænset til kun ét system.

I modsætning til dette, hvis din Microsoft-kontos adgangskode er kompromitteret, risikerer du at miste adgangen til dit system, andre systemer samt til selve onlinekontoen, hvor dine køb og abonnementer administreres.

For at undgå dette opfordrer Microsoft brugere til at logge ind med en pinkode. En pinkode kan være et simpelt firecifret tal, eller det kan være meget længere, og det kan også indeholde bogstaver . Hvis du er bekymret for en pinkode på grund af dens længde, skal du vælge en længere.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
No Limits Magic Kodi Build – Sådan installeres No Limits hurtigt og nemt Forrige Artikel

No Limits Magic Kodi Build – Sådan installeres No Limits hurtigt og nemt

Windows 10 Yellow Screen Tint Display: Sådan løses dette problem for altid Læs Mere

Windows 10 Yellow Screen Tint Display: Sådan løses dette problem for altid