Sådan kontrollerer du GPU-temperaturen på Linux

Bliver dit grafikkort lidt varmt, mens du bruger Linux? Er du i tvivl om, hvad temperaturen er, men kan du ikke tjekke den? Hvis ja, følg med i denne vejledning og lær, hvordan du kontrollerer din GPU-temperatur på Linux!

Lm_Sensorer

Lm_Sensors er en kommandolinjesensor-detektionsapplikation, der kan detektere forskellige hardwaresensorer på et system og vise temperaturen i en udlæsning. Normalt bruges Lm_Sensors til at identificere CPU-temperatur og bundkorttemperatur, men værktøjet kan også bestemme temperaturen på et grafikkort (i de fleste tilfælde).

Installation af Lm_Sensors på Linux

Selvom Lm_Sensors-applikationen er praktisk, er den ikke sat op på noget Linux-operativsystem som standard. Så før vi går over, hvordan man bruger det til at registrere GPU-temperaturer, skal vi demonstrere, hvordan man installerer programmet.For at starte installationen skal du åbne et terminalvindue ved at trykke på Ctrl + Alt + T eller Ctrl + Shift + T på tastaturet. Følg derefter kommandolinjeinstruktionerne nedenfor, der matcher dit Linux-operativsystem for at få alt til at fungere.

Ubuntu

For at installere Lm_Sensors-applikationen på Ubuntu Linux skal du bruge Apt kommando.

|_+_|

Debian

På Debian kan brugere installere Lm_Sensor-applikationen ved at indtaste Apt-get kommando nedenfor.

|_+_|

Arch Linux

Hvis du bruger Arch Linux, konfigurer Lm_Sensors ved at indtaste følgende Pacman kommando.

|_+_|

Fedora

På Fedora vil du være i stand til at indlæse Lm_Sensors-applikationen ved at indtaste følgende Dnf kommando.

|_+_|

OpenSUSE

OpenSUSE Linux bærer ikke Lm_Sensors-applikationen i deres softwarelager. I stedet, prøv at installere Fedora RPM-pakken , eller installer en anden Linux-distribution, hvis du har brug for at bruge dette program.

Konfigurer Lm_Sensorer

Efter at Lm_Sensors-applikationen er installeret på din Linux-pc, skal den konfigureres, så den korrekt kan kontrollere for temperaturer på systemet. For at starte konfigurationsprocessen skal du køre sensorer-detektion kommando.

|_+_|

En gang sensorer-detektion kommandoen køres, vil du se en meddelelse, der siger, at nogle sydbroer, CPU'er eller hukommelsescontrollere indeholder indlejrede sensorer.
Vil du scanne for dem? Dette er helt sikkert. Type Ja ind i tekstboksen for at fortsætte.

Efter det første spørgsmål vil du blive stillet en række spørgsmål, som Lm_Sensors skal opdages. Skrive Ja for alle svar med et fed JA og nej for alle NEJ-svar.

Tjek temps med Lm_Sensorer

For at kontrollere din GPU's temperatur med Lm_Sensors skal du åbne et terminalvindue og skrive kommandoen sensorer i prompten. En temperaturudlæsning vises på skærmen.

Temperaturen på dit grafikkort er angivet under Adapter: PCI-adapter.

Psensor

At læse Lm_Sensors er ret svært, hvis du er ny til Linux. Hvis du prøver at finde ud af temperaturerne på dit grafikkort på Linux, er det bedre at installere Psensor. Det kan vise temperaturudlæsninger i en letforståelig grafisk grænseflade.

Ubuntu

|_+_|

Debian

|_+_|

Arch Linux

|_+_|

Fedora

|_+_|

OpenSUSE

Ligesom Lm_Sensors er der ingen måde at installere Psensor på OpenSUSE gennem traditionelle softwarekilder. Prøv at installere Fedora-versionen , eller skift til et andet Linux-operativsystem, der har Psensor tilgængelig.

Med Psensor-applikationen installeret på din Linux-pc skal du åbne programmet på dit system.

Inde i Psensor-applikationen kan du se temperaturaflæsninger for flere forskellige enheder på din Linux-pc. Kig gennem sensorkolonnen efter dit grafikkort for at se dets temperatur.

Vil du spore, hvor varmt dit grafikkort bliver på Linux over tid? Psensor kan gøre det! Marker afkrydsningsfeltet i kolonnen Graph ud for dit grafikkort for at aktivere sporing. Læn dig derefter tilbage og se grafen i realtid!

Nvidia X-serverindstillinger

Dem, der har et Nvidia-grafikkort og bruger den proprietære Linux-driver, har en utrolig nem måde at kontrollere GPU-temperaturen på, da Nvidia X Server Settings-appen viser en temperaturaflæsning i realtid.

Bemærk: Alle Linux-distributioner, der tilbyder den proprietære Nvidia-driver, tilbyder også Nvidia X Server Settings-applikationen, så der er ingen grund til at gå over, hvordan den installeres. Når det er sagt, hvis dit Linux OS ikke har det installeret, gå over til pkgs.org for at lære, hvordan du får det til at fungere på dit system.

Kontrol af temperaturen på et Nvidia-grafikkort med Nvidia X Server-indstillingerne starter med at starte appen. For at gøre dette skal du trykke på Alt + F2 for at åbne hurtigstarteren. Skriv derefter i nvidia-indstillinger og tryk på Gå ind at starte den.

Når appen Nvidia X Server Settings er åben, skal du klikke på Termiske indstillinger på sidebjælken. I dette område vil du kunne se en realtidsaflæsning af din Nvidia GPU's temperatur.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan får du altid vist på iPhone X Forrige Artikel

Sådan får du altid vist på iPhone X

Sådan streames Steam-spil til dit Linux-skrivebord Læs Mere

Sådan streames Steam-spil til dit Linux-skrivebord