Sådan tjekker du tomme RAM-slots på din Windows 10-pc

En pc, uanset om det er en stationær eller en bærbar computer, har et bundkort, og det bundkort bestemmer hvilke fysiske komponenter, dvs. hardware, der kan installeres på pc'en. Tænk på det som et strømkort, som du kan tilslutte flere apparater til. Hvis dit strømkort kun har tre spots, kan du kun tilslutte tre apparater til det. Med et bundkort er der dedikerede spots, dvs. slots til de forskellige hardwarekomponenter, som du kan tilslutte. RAM slots er et almindeligt eksempel. Når du køber (eller bygger) en pc, kan nogle eller alle RAM-slots blive brugt. Du kan tjekke tomme RAM-slots ved fysisk at åbne din pc, eller hvis du kører Windows 10, kan du tjekke fra Task Manager.

Tomme RAM-slots

Åbn Task Manager og gå til fanen Ydelse. Vælg 'Hukommelse' og under hukommelsesgrafen, se efter Brugte slots Mark. Det vil fortælle dig, hvor mange af de samlede slots der er i brug i øjeblikket. På skærmbilledet nedenfor har systemet i alt 2 slots, og en af ​​dem er i brug.Nu hvor du ved, hvor mange RAM-slots der er på din pc, kan du bestemme, om du vil, eller om du kan tilføje mere RAM til den. Normalt, hvis du har en tom slot, vil den kunne understøtte lige så meget RAM, som der allerede er installeret på dit system. For eksempel, i skærmbilledet ovenfor, har systemet 8 GB RAM og en tom RAM-slot. Et andet 8GB RAM-kort kan installeres på dette system.

Den ekstra RAM, du tilføjer til et system, behøver ikke at være den samme konfiguration som den, der er installeret i den anden slot, dvs. bare fordi du har et 8 GB RAM-kort i et slot, betyder det ikke, at du skal installere en anden 8 GB i den anden spalte. Du kan tilføje 4 GB i stedet, hvis det opfylder dine behov.

Nogle mennesker er af den opfattelse, at hvis du bruger begge RAM-slots, bør du afbalancere kapaciteten mellem de kort, du bruger. Dette kan være sandt eller ikke, men generelt vil du gerne undgå for stor forskel mellem de to kort. En ting, du skal være opmærksom på, er specifikationerne for selve RAM'en uden for dens hukommelse. For eksempel, hvis RAM på dit system i øjeblikket er DDR3, kan du ikke installere en DDR4 RAM med det. Der vil være problemer med ydeevnen, eller dit system kører muligvis slet ikke.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA Forrige Artikel

Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word Læs Mere

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word