Fire Stick vs Chromecast: Hvilken skal jeg købe?

Hvis du overhovedet har shoppet rundt, har du allerede hørt om både Chromecast og Firestick. Men hvilken er den bedste, og hvordan kan du få mest muligt ud af din streamingenhed? Vi besvarer disse spørgsmål og mere i guiden nedenfor.

Hvis du er på udkig efter en pålidelig måde at streame video til dit tv, er Amazons Fire Stick og Googles Chromecast-enheder sandsynligvis øverst på din liste. Begge dele af hardware gør det utrolig nemt at se HD-film og tv-serier på dit tv, alt sammen uden at skulle abonnere på dyre kabeltjenester eller installere tonsvis af skøre apps.Uanset hvilken streamingtjeneste du vælger, skal du sørge for at parre den med en VPN:

 1. NordVPNBedst til streaming – NordVPN er den ultimative app til seriøse streamere. Tilbyder enestående netværkshastigheder, legioner af servere rundt om i verden, enestående 24/7 support og apps tilgængelige til direkte download på Firestick, der er ikke en geoblok, der kan stoppe dig.
 2. Surfshark – En billig VPN med premium-funktioner, inklusive sofistikeret kryptering og ubegrænsede samtidige forbindelser.
 3. ExpressVPN – Hovedingrediensen i din opskrift på hurtige hastigheder er Lightway-kryptering. Fungerer godt med Netflix.
 4. CyberGhost – Dødsimpel at bruge effektivt selv for VPN-nybegyndere, med almindelige sprogindstillinger, der bare fungerer.
 5. IPVanish – Stærk allrounder med et afbalanceret tilbud af hastighed og sikkerhed.

At vælge den bedste af de to kan dog være en reel udfordring. Vi sammenligner Fire Stick med Chromecast nedenfor, og skitserer alle de vigtigste funktioner, du kan forvente fra hver enhed. Hvilken en skal du købe? Fortsæt med at læse for at finde ud af det!

Få den #1 bedømte VPN 60 % rabat på 2 års plan

Fire Stick vs Chromecast – Brug af en VPN

Uanset hvilken streamingenhed du foretrækker, er det altid en god idé at køre en VPN. VPN'er hjælper med at beskytte din identitet og dine data mod ting som ISP-drossel og tredjepartsovervågning. Alt, hvad der forlader din enhed, er krypteret og sikkert, så du kan streame alt, hvad du vil, i fuldstændig privatliv.

At bruge en VPN med enten Fire Stick eller Chromecast er ret ligetil. Nogle VPN'er fungerer dog lidt bedre end andre. Nedenfor har vi udvalgt nogle af de bedste VPN-tjenester på markedet og rangeret dem efter deres anvendelighed. Vælg en, der passer til dine behov, installer den, og bekymre dig aldrig om dit online privatliv igen.

Sådan kører du en VPN på Fire Stick

Har du brug for en hånd med at installere en VPN på dit Fire Stick eller Fire TV? Bare rolig, vi har dig dækket! Nogle VPN'er er ekstremt nemme at bruge med enhver Fire-enhed, da deres tilpassede apps er tilgængelige direkte fra Amazon-markedet. Andre kræver sidebelastning, hvilket kan være mere tidskrævende. Uanset hvad, kan vores guider hjælpe dig i gang med minimalt besvær.

Brug af en VPN med Chromecast

Chromecast understøtter ikke native VPN-installationer. For at drage fordel af kryptering og for at omgå geo-begrænsninger skal du køre VPN på den enhed, du caster fra, eller blot installere softwaren på din router. Vi har givet fulde instruktioner til at vælge den bedste VPN til Chromecast med en trin for trin guide til, hvordan du får VPN'en op at køre.

De bedste VPN'er til Firestick og Chromecast

1. NordVPN

Besøg nordvpn.com

NordVPN er en hurtig, stabil og pålidelig VPN-tjeneste, der driver et af de største netværk i branchen, i øjeblikket over 3.300 servere i 59 forskellige lande! Dette fantastiske udvalg giver dig masser af muligheder for forsinkelsesfrie forbindelser på tonsvis af lokationer, og du kan også oprette forbindelse til unikke servere med tilføjede funktioner som dobbeltkryptering, løgrouting og DDoS-beskyttelse. NordVPN tilbyder endda en streng nul-logning-politik for båndbredde, trafik, tidsstempler og DNS-adgang sammen med en automatisk kill-switch, DNS-lækagebeskyttelse og 256-bit AES-kryptering.

NordVPNs hastighed og sikkerhed gør det til en fantastisk VPN at bruge på enhver enhed. Du kan sideloade den til din Fire Stick uden problemer eller bare konfigurere din router til at sende trafik gennem NordVPNs servere.

Læs hele vores NordVPN anmeldelse .

Fordele
 • Fjerner blokering af amerikansk Netflix
 • Over 5.400 servere i 61 lande
 • Torrenting/P2P eksplicit tilladt
 • Beholder ingen metadata om din browsing
 • 24/7 Live Chat.
Ulemper
 • Nogle servere kan være langsomme og upålidelige
 • Kan ikke angive by eller provins i appen.
BEDST TIL STREAMING:NordVPN er den dræbende app til Firestick og Chromecast med tonsvis af superhurtige servere og kryptering, der ikke kan knækkes.Få en enorm rabat på 68 % på den 3-årige plan (,71/md), understøttet af en problemfri 30-dages pengene-tilbage-garanti.

2. Surfshark

Besøg surfshark.com

Surfshark er den nyeste VPN på denne liste, men den er let en af ​​de bedste at bruge med streamingenheder som Firestick og Chromecast. Den tilbyder en slank, let app, der er naturligt tilgængelig i Amazons Appstore, og fritager dig for behovet for at gennemgå komplicerede jailbreaking eller routerinstallationer. Når du først er indlæst på dit Fire TV, har du adgang til et robust netværk med over 3.200 servere i 65 lande. Kombineret med ubrydelig 256-AES-GCM-kryptering kommer du forbi enhver geoblok for at nyde internationalt indhold, du aldrig troede ville være tilgængeligt for dit hjemmeunderholdningssystem.

Surfshark arbejder endda med Netflix – en tjeneste, der er berygtet for sine proxy-forbud – takket være indbygget smart DNS-funktionalitet. Bekymret for din internetudbyder eller copyright-trolde? Frygt aldrig, Surfshark opretholder en streng politik uden logning og opererer på RAM-baseret infrastruktur, der renser enhver registrering af din aktivitet.

Fordele
 • Bryd igennem hård censur for at få sikker adgang til sociale medier og udenlandske nyhedssider
 • Ubegrænset serverskift
 • TrustPilot 4.3/5 rating
 • Absolut ingen logning af forbindelsesdata, IP-adresser, brugt båndbredde eller trafik
 • Refusionsanmodninger er enkle og hurtige – ingen ventetid eller besvær.
Ulemper
 • Hastigheden lider af og til et mærkbart fald
 • Relativt ung VPN skal stadig vise sig at være troværdig i det lange løb.

Læs vores fulde Surfshark-anmeldelse.

BEDSTE BUDGETMULIGHED:Surfshark er en overkommelig måde at beskytte din streamingenheds trafik på. Få 83 % rabat på en to-årig plan + 3 måneder GRATIS for kun 2,21 USD om måneden.

3. ExpressVPN

Besøg expressvpn.com

ExpressVPN er en af ​​de nemmeste at bruge VPN'er. Den er hurtig, sikker og utrolig let og tilbyder den helt rigtige mængde funktioner til at give dig fuld kontrol over din oplevelse uden at gøre tingene vanskelige. ExpressVPN kan prale af et servernetværk på over 3.000 noder i 94 forskellige lande, som hver leverer hurtige downloads, uanset hvor du befinder dig. Virksomhedens brugerdefinerede software kommer også med DNS-lækagebeskyttelse, en automatisk kill-switch og 256-bit AES-kryptering, alt sammen understøttet af en nul-logningspolitik for trafik, DNS-anmodninger og IP-adresser!

En fordel ExpressVPN har i forhold til andre VPN-tjenester er, at det er nemt at installere på enheder som Fire TV. Du kan downloade den direkte fra Amazons appstore for en hurtig installation, eller indstille din router til at kryptere og beskytte al trafik, der passerer gennem dit hjemmenetværk. Uanset hvad, er din forbindelse låst og sikker.

Læs vores fulde ExpressVPN anmeldelse.

Fordele
 • SÆRTILBUD: 3 måneder gratis (49% rabat - link nedenfor)
 • Super hurtig, pålidelig forbindelse
 • Sikker kryptering og VPN-protokoller
 • Streng politik uden logning
 • 24/7 chat support.
Ulemper
 • Måned-til-måned plan har høje omkostninger.
FANTASTISK ALLROUND:Få 3 måneder gratis og spar 49 % på årsabonnementet. 30-dages pengene-tilbage-garanti inkluderet.

4. CyberGhost

Besøg cyberghost.com

CyberGhost blander nogle af de bedste VPN-funktioner i en smart og overkommelig pakke, perfekt til alle, der leder efter en praktisk måde at holde deres streams sikre på! Stærk 256-bit AES-kryptering låser dine oplysninger ned, før de forlader din enhed, og CyberGhosts nul-logningspolitik dækker trafik, tidsstempler og IP-adresser for at give privatliv i topklasse. DNS-lækagebeskyttelse og en automatisk kill-switch danner en stram barriere for at holde din identitet sikker, uanset hvilken af ​​CyberGhosts utrolige 6.700 servere i 89 lande du opretter forbindelse til!

CyberGhost har fuld understøttelse af router VPN-installationer. Dette lader dig beskytte hele dit hjemmenetværk uden at skulle køre apps på hver enhed.

Læs vores fulde CyberGhost anmeldelse.

Fordele
 • LAV PRIS: 6 EKSTRA gratis måneder (79% rabat - link nedenfor)
 • Hurtige, konstante hastigheder
 • Robuste krypteringsstandarder
 • Nul logs og gode privatlivsfunktioner
 • 45-dages ingen tvivl om pengene-tilbage-garanti.
Ulemper
 • Kan ikke fjerne blokeringen af ​​nogle populære streamingsider.
LÆSER TILBUD: Få 79 % rabat på 18-måneders planen. Kun ,75 om måneden.

5. IPVanish

Besøg ipvanish.com

IPVanish er bygget op omkring total online anonymitet. Tjenesten giver 256-bit AES-kryptering på alle data og en privatlivspolitik med nul trafiklogning for at starte tingene, men DNS-lækagebeskyttelse og en automatisk kill-switch er det, der virkelig forsegler aftalen. Med alle disse funktioner aktive forbliver du fuldstændig usynlig online. Ikke mere at bekymre dig om at afsløre din identitet eller snuble i masseovervågningsfælder. Og med virksomhedens 1.300 servere i over 60 lande, har du altid en hurtig forbindelse, uanset hvad!

IPVanish er ekstremt nem at bruge på enhver enhed, men den er især velegnet til Fire TV og Fire Stick. Alt du skal gøre er at installere appen fra Amazon appstore, og du er klar. Du kan også konfigurere din router til at bruge IPVanishs servere til den samme kryptering og anonymitet på tværs af alle dine hjemmeenheder.

Læs vores fulde IPVanish anmeldelse.

EKSKLUSIV TILBUD:AddictiveTips-læsere kan spare enorme 60% her på IPVanish-årsplanen, hvilket tager den månedlige pris ned til kun ,87/md.

Fire Stick vs Chromecast – Grundlæggende

Det er nemt at se på Fire Stick og Chromecast og tænke på dem som to versioner af det samme. Hver enhed streamer video til dit tv, hver enkelt enhed er kompakt, let og budgetvenlig. Når det kommer ned til detaljerne, indtager Chromecast og Fire Stick dog en helt anden plads på markedet. Nedenfor tager vi et kig på deres kernefunktioner.

Hardware forskelle

Chromecast-enheder dukkede første gang op i 2013 og har haft en række opdateringer siden da. Den mest kraftfulde enhed er Chromecast Ultra, som er designet til at streame 4K Ultra HD-indhold uden at stamme. Chromecast kræver en separat enhed for at navigere, hvilket betyder, at du skal bruge en app og en smartphone til at bruge som fjernbetjening samt til at spejle indhold fra.

Fire TV-enheder dukkede først op i 2014. Amazon opdelte hurtigt hardwaren i to kategorier: Fire TV til dedikeret streaming og Fire Stick til en mere bærbar løsning. Begge tilbyder en dedikeret Android-baseret grænseflade, der lader dig gennemse indhold, indlæse kanaler og streame film og tv direkte fra enheden. Den medfølgende fjernbetjening er alt hvad du behøver for at komme i gang, selvom der er smartphone-apps, du kan installere for ekstra muligheder.

Chromecast er til Screen Mirroring

Når det kommer til stykket, er Chromecast lavet til ét formål: at skubbe indhold fra andre enheder til dit tv. Det gør du ved at installere Googles Chromecast-app på din pc, smartphone eller tablet og derefter caste den til din tilsluttede Chromecast. Det er i bund og grund en mere effektiv version af skærmspejling, men Google gjorde det nemt at stille indhold i kø, så du bare kan læne dig tilbage og nyde.

Den største fordel ved at bruge Chromecast er, at du ikke behøver at bøvle med et separat operativsystem. Installer alle apps eller kanaler, du kan lide, på én enhed, og send derefter indholdet til dit tv. Dette giver dig adgang til alle de videotjenester, du ønsker, ingen hacking eller sideloading påkrævet. Ulempen er, at kvaliteten kan variere afhængigt af den anden hardware, du ejer. Chromecast er ikke en engangsløsning til filmstreams. Hvis du har en god ledsager-smartphone, er det dog en fantastisk parring.

Fire Stick er til streams

Amazon byggede Fire Stick til at konkurrere med Roku, Android TV og Apple TV. Alt du skal gøre med enhver Fire TV-enhed er at tilslutte den, logge ind på din Amazon-konto og derefter begynde at streame. Film og tv-serier er tilgængelige fra en række kanaler, der kan downloades, med et bredt nok udvalg til, at du sjældent løber tør for gode ting at streame.

Ulempen ved Fire Stick er, at du for det meste er låst ind i Amazons økosystem. Du kan ikke installere nogen app, du kan lide, selvom der er et blomstrende fællesskab af sideloadere, der beder om at være anderledes. Begrænsningerne ved dette bliver tydelige, når begivenheder som YouTube, der forsvinder fra Fire TV, kommer. Pludselig måtte Fire Stick-brugere undvære verdens største videostreamingplatform, alt sammen med meget lidt advarsel.

Tilgængelighed af film og tv-show

Hvad kan du se på Fire Stick og Chromecast? Det korte svar er nemt: næsten alt, hvad du vil! Nedenfor tager vi et kig på de største forskelle mellem de to platforme, hvoraf de fleste kommer ned til simpel brugervenlighed.

Chromecasts videotilbud

Her er den eneste regel, du behøver at kende til Chromecast-videoer: Hvis du kan streame den fra din telefon, kan du se den på dit tv. Alt du skal gøre er at installere streaming-appen på din smartphone eller tablet og derefter caste den til din Chromecast. Det er ret ligetil, og det fungerer nøjagtigt så godt, som du kunne forvente, selv med videoer i 4K Ultra-kvalitet.

De store abonnementstjenester på videostreamingmarkedet fungerer perfekt med Chromecast: Netflix, Hulu, YouTube, HBO GO, BBC iPlayer, Google Play Movies, Sling TV, PlayStation Vue, Twitch, endda Amazon Instant Video. Igen kommer det hele ned på, hvor godt disse apps fungerer på den enhed, du caster fra. Når det er løst, tager Chromecast sig af resten.

Fire Sticks videoapps

Fire TV-enhederne fungerer lidt anderledes end Chromecast. I stedet for blot at spejle indhold (hvilket Fire TV i øvrigt kan), giver de et dedikeret miljø, hvor du kan downloade og installere apps til at streame dine yndlingsvideoer. Der kræves ingen separat enhed, kun en Fire Stick, en fjernbetjening og et tv.

Fire TVs styresystem er baseret på Android og kan køre næsten enhver app, der er kompatibel med den platform. Amazon har kurateret deres egen appstore for at gøre denne proces ekstremt enkel. Fra Fire TV kan du downloade alle de største streaming-apps, inklusive Netflix, Hulu, HBO GO, BBC iPlayer, Sling TV, PlayStation Vue, Twitch og naturligvis Amazon Instant Video. Særligt mangler fra denne lineup er YouTube-appen, som blev fjernet af Google i begyndelsen af ​​2018.

Sideloading og tredjepartsapps

Muligheden for at tilføje software, der passer til dine streamingbehov, er vigtig. Det forhindrer dig i at blive låst ind i en enheds økosystem, selvfølgelig, men det åbner også døren til underholdningsmuligheder, du aldrig engang havde drømt om var mulige.

Kører Kodi på Chromecast og Fire Stick

Kodi er en enormt populær mediecenter-app, der er tilgængelig for de fleste moderne stykker hardware. Kodi giver dig mulighed for at installere tilføjelser og gøre alt fra at streame live-tv til at se sport fra hele verden, se storslåede Hollywood-film, se tv-shows eller anime og meget mere.

Det er enkelt at bruge Kodi med Chromecast. Installer det på din sekundære enhed (kraftfulde Android-tablets fungerer bedst), begynd at streame noget, og send det derefter til Chromecast med blot et par tryk. Ingen rooting eller sideloading er nødvendig, da Kodi kan downloades gratis i Google Play Butik.

Kodi on Fire Sticks er lidt mere kompliceret. Enheden kører teknisk Android, men du kan ikke installere Kodi fra Amazons appstore. I stedet bliver du nødt til at sideindlæse Kodi på dit Fire TV, en proces, der er nemmere, end du måske tror, ​​men som kan tage lidt tid. Hvis du vil have en problemfri tilgang til Kodi-streams, er Chromecast den bedre mulighed.

Sideindlæsning af indhold

Chromecasten har ikke brug for nogen sideindlæsningsfunktioner. Fordi du streamer indhold fra en separat enhed, er alt, hvad du skal gøre, at indlæse appen og kaste den over. Chromecast er ligeglad med, om den er tredjepart, officiel eller sideindlæst.

Fire TV er en fremragende sideloading platform. Når du har slået en enkelt konfigurationsmulighed til, kan du bruge en række apps og pc-programmer til at installere enhver Android-app, du ønsker, inklusive værktøjer, hjælpeprogrammer og spil. Sideindlæst indhold kan bruges som enhver anden app, og du kan nemt afinstallere disse programmer, hvilket gør det til en fuldstændig sikker procedure.

Hardware og pris

Software er vigtigt, men når det kommer til stykket, er din filmoplevelse begrænset af, hvor kraftfuld selve hardwaren er. Køb, installation og potentielt opgradering af din enhed er alle vitale kategorier, du bør tjekke ind, før du kasserer penge.

Tilføjede funktioner

Det bedste ved både Fire Stick og Chromecast er, at de kommer med en masse nyttige tilføjede funktioner. Streaming af videoer er fantastisk og det hele, men hvorfor ikke smide nogle bonusser ind som spil og stemmestyring? Nedenfor er et par af de mere iøjnefaldende ekstramateriale på begge stykker hardware.

 • Fire Stick understøtter ikke Google Play Movies, men Chromecast kan streame indhold fra Amazon Instant Video.
 • Skærmspejling er tilgængelig på begge enheder. Chromecast er dog meget bedre til dette end Fire TV.
 • Både Chromecast og Fire Stick understøtter spil, men Fire TV har et større kompatibelt udvalg.
 • Du kan styre både enheder med første- og tredjeparts smartphone-apps.
 • Stemmestyring er tilgængelig på begge enheder.

Hardware

Nyere Chromecast-modeller har taget vedhængsdesignet til sig. En HDMI- eller USB-port hviler for enden af ​​et kort kabel, så du uhindret kan tilslutte enheden til bagsiden af ​​dit tv. Selve det runde hardware hænger simpelthen fra denne ledning. Det er en helt passende løsning, selvom nogle mennesker ikke kan lide vedhæng, da de kan se grimme ud på dit underholdningscenter.

Fire TV-enheder har et lignende vedhængsdesign, men Fire Stick har bevaret den dedikerede stangform. Et forlængerkabel giver dig mulighed for at tilslutte det til dit TV uden problemer, eller du kan trække dette af og sætte stikket direkte på.

En stor ting ved Chromecast er, at den ikke kræver en stikkontakt for at fungere (undtagen Chromecast Ultra). Fire Sticks skal tilsluttes for optimal strømbalance, men med Googles enhed skal du blot skubbe den ind i dit tv, og du er klar til at streame.

Pris

Chromecast-enheder varierer fra -, hvor de fleste modeller falder i den nederste ende af spektret. Fire Sticks sælges normalt omkring -. Prissammenligningerne er ekstremt konkurrencedygtige, men hvis det er vigtigt at barbere hver krone af dine køb, kan du ikke slå Chromecast.

Det er dog vigtigt at tage andre faktorer i betragtning. Husk, at Chromecast kræver en separat enhed at streame fra. Hvis du allerede har en god pc, tablet eller telefon, er du klar. Fire Stick har ikke dette krav, men du skal enten have en smartphone med en fjernapp eller et Fire TV fjernbetjeningstilbehør, hvilket kan være en ekstra udgift, hvis du mister originalen.

Fire Stick vs Chromecast – Sådan beslutter du dig

Har du stadig ikke besluttet dig? Bare rolig, at vælge mellem Fire Stick og Chromecast er ikke en nem beslutning! I slutningen af ​​dagen kommer det hele dog ned til et par grundlæggende faktorer. Måske kan disse hjælpe dig med at beslutte?

Få en Fire Stick, hvis...

Du vil have en dedikeret streamingenhed, der fungerer af sig selv ud af boksen. Der kræves ingen separat hardware, bare tilslut den og gå.

Få en Chromecast, hvis...

Du har brug for en budgetvenlig pris, softwarefleksibilitet, og du har ikke noget imod at tænde en smartphone for at caste indhold fra.

Konklusion

Klar til at tage springet? Streamingenheder som Chromecast og Fire Stick gør det nemmere end nogensinde før at se film og fange tv-shows. Få adgang til Netflix, Hulu, HBO, YouTube og meget mere, alt sammen med en enkelt billig (og bærbar) enhed. Uanset om du går med Chromecast eller Fire TV, har du en masse kvalitets sofakartoffeltid foran dig.

Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA Forrige Artikel

Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word Læs Mere

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word