Deaktiver Cortana (Windows 10): Sådan slukker du Cortana helt

Som du måske allerede har vidst, udviklede og introducerede Microsoft en digital personlig assistent med deres flagskibsoperativsystem, Windows 10, som de kaldte Cortana. Hvis du har været fan af Halo-spilserien, kender du muligvis dette navn, da Cortana i dette spil var en smart AI-konstruktion, der var afgørende for, hvordan spillets plot udfoldede sig.

Cortana Windows 10

Cortana blev oprindeligt designet til at fungere som smartphone-assistent på Windows-mobilenheder, men i betragtning af at Microsoft trak stikket til Windows Phone i 2017 og officielt afsluttede support 2 år senere, begynder denne smarte AI-assistent at ligne mere og mere et teknologisk levn. Desværre, for dem af os, der bruger Windows 10, er Cortana stadig en trist realitet, da de fleste af os stadig kæmper for at deaktivere den efter hver større(ish) opdatering.Misforstå mig ikke, ideen om at have en digital assistent giver perfekt mening på en smartphone, da muligheden for at multitaske på en sådan enhed er noget begrænset sammenlignet med for eksempel en stationær computers. Imidlertid, at have en AI-assistent på en stationær computer eller en bærbar computer er simpelthen overflødigt . Jeg mener, har du prøvet at bruge det? Hvorfor åbne Cortana og bede den åbne Outlook, når du blot kan dobbeltklikke på skrivebordsgenvejen?

Er Cortana nyttig?

Sådan slukker du Cortana helt

Sikker på, at chatte med Cortana kan få dig til at føle dig underholdt i et stykke tid, selvom du bare gør det for lol og fnis, men funktionsmæssigt er det ikke så lyst som andre assistenter, såsom Siri, Alexa eller Google Assistant.

Oven i det bruger den en uhellig mængde tid på at spore dine pc-brugsmønstre på at prøve at lære en masse ting om dig (så det kan give dig en unik oplevelse, der er skræddersyet specifikt til dig og dine behov) uden held, som nogle gange det undlader at udføre selv simple opgaver , såsom at finde en fil (og også en ofte brugt) på din pc.

Nå, du forstår pointen. Cortana kunne have været noget andet, men den triste sandhed er, at det ikke blev præcis, som Microsoft havde forestillet sig det, og det er netop derfor, så mange af os går ud af vores måder at forsøge at deaktivere det fra vores personlige computere.

Cortana: ikke så effektiv, som den burde være

Det giver ikke mening at holde det der, i betragtning af at det ophober en masse ressourcer, invaderer vores privatliv (til en vis grad), og nogle gange kan det ikke engang udføre ubetydelige opgaver. Åh, og hvis du bruger det til at udføre onlinesøgninger, tvinger det dig til at bruge Bing som standardsøgemaskine, og du kan ikke fortryde det uden at bruge en tredjeparts browserudvidelse. Av.

Med det i tankerne, hvis du nogensinde har ønsket det deaktiver Cortana fra din pc og hold op, før du overhovedet gav det en chance, fordi du fandt det umuligt at gøre det uden at gå et par ekstra kilometer og troede, at det ikke var besværet værd, frygt ej; vi er her for dig, og vi hjælper dig med at deaktivere Cortana og slippe af med dens indtrængen for én gang for alle. Bemærk dog, at du muligvis skal gennemgå denne vejledning igen ved den næste store Windows 10-opdatering.

Skal jeg deaktivere Cortana?

Hvis du kan lide at have den fulde Windows 10-oplevelse, som Microsoft havde til hensigt, at du skulle have, så nytter det ikke noget at fjerne Cortana. Dette gælder især, hvis du bruger det regelmæssigt til at planlægge aftaler i din kalender, administrere kontakter, se, hvordan trafikken er, sende en e-mail til nogen, navigere til et bestemt sted på din pc eller en hvilken som helst anden grund.

Men hvis du har fået nok af den blå ring-assistent og vil forhindre den i at analysere din pc-brugsadfærd og rapportere tilbage til Microsoft, så er denne vejledning bestemt værd at tjekke ud . Vi vil guide dig gennem ikke kun at fjerne Cortana fra din computer, men også deaktivere Bing-websøgningen, sætte en grænse for, hvilke typer data Cortana kan indsamle om dig og forhindre Cortana i at køre ved opstart.

Sådan begrænser du Cortana-dataindsamling

Hvis du har besluttet, at Cortana faktisk er en god ting at have på din personlige computer, vil vi ikke dømme dig; din pc, din beslutning. Men hvis du ikke lige er med på den mængde data, Cortana indsamler fra dig, og du ønsker at begrænse de typer data, du sender til Microsoft gennem din pålidelige kunstig intelligens-drevne digitale assistent, kan vi også hjælpe dig med det.

Der er et par steder, du bliver nødt til at besøge, da Cortana indsamler forskellige typer data fra forskellige tjenester, men vi vil fokusere på to af de vigtigste: tale og skrivning. I løbet af de sidste par store opdateringer er Cortana-dataindsamling og privatlivsindstillinger blevet ændret, men på nuværende tidspunkt er vores guide stadig nøjagtig. Her er de trin, du skal tage for at begrænse den type data, som Cortana kan indsamle fra din computer:

 1. Tryk på Vinde tasten på dit tastatur
 2. Klik på den tandhjulsformede knap (den skal være ved siden af Strøm knap)
 3. Gå til Privatliv panel (du kan slå alt fra her for at give dig selv et ikke-Cortana-relateret privatlivsboost) Windows 10 viser, hvordan du får adgang til privatlivsindstillinger
 4. Naviger til Tale kategori til venstre
 5. Deaktiver talegenkendelse
 6. Gå til Brugertilpasning af blæk og indtastning kategori til venstre
 7. Hvis det er slået til, skal du vælge Se din personlige ordbog
 8. Klik på Ryd din personlige ordbog knap (sørg for, at du ikke behøver at bruge nogen af ​​de inkluderede forslag)
 9. Gå tilbage og slå At kende dig funktion slået fra
 10. Vælg Mikrofon kategori til venstre
 11. Rul ned, indtil du finder Cortana og slå den fra (tilbagekalder adgang til din mikrofon) Deaktiver Cortana-mikrofonadgang
 12. Gå gennem alle kategorierne og deaktiver Cortana, uanset hvor du finder det

Bemærk, at tilbagekaldelse af Cortanas mikrofonadgang også vil gøre den ude af stand til at bruge stemmeaktivering, så der er ingen grund til at deaktivere stemmeaktivering først, og derefter vende tilbage til at tilbagekalde dens adgang til din mikrofon. Det er også værd at nævne, at deaktivering af visse funktioner, såsom Lær dig at kende en fra Brugertilpasning af blæk og indtastning sektion vil deaktivere skriveforslag helt på din Windows 10-pc.

Sådan deaktiverer du Cortana HELT

Sådan deaktiveres Cortana helt på Windows 10

Nu vil vi udelukkende fokusere på at deaktivere Cortana helt, så før vi fortsætter, skal du sørge for, at du er sikker på, at du ikke får brug for denne digitale assistent lige øjeblikke efter at have deaktiveret den. Processen er ret smertefri, men på nogle versioner af Windows 10 (hjemmeversionen, for at være mere præcis) involverer det at ændre nogle ting i Windows-registreringsdatabasen, og at gøre det uden en ordentlig backup kan nogle gange føre til ubehagelige situationer.

Når det er sagt, finder du nedenfor detaljerede instruktioner om, hvordan du deaktiverer Cortana på både Windows 10 Home og Pro-udgaver.

1. Windows 10 Home

Selvom Cortana-fjernelsesprocessen på Windows 10 Home er en smule mere rodet end på Pro-udgaven af ​​det samme operativsystem, er det slet ikke svært, hvis du følger de næste trin omhyggeligt:

 1. Tryk på Vinde tasten på dit tastatur
 2. Type regedit og tryk på Enter
 3. Klik på Ja knappen for at bekræfte din handling (tillad Registreringseditor for at foretage ændringer på din enhed)
 4. Kopier adressen nedenfor, og indsæt den i det øverste felt (adresselinjen) i registreringseditoren
  • |_+_|
 5. Højreklik på Windows folder
 6. Vælg Ny > Nøgle fra kontekstmenuen Opret Windows Search-mappe i regedit
 7. Type Windows-søgning som det nye mappenavn
 8. Sørg for, at Windows-søgning mappe er valgt
 9. Højreklik på et tomt rum i højre del af skærmen
 10. Vælg Ny > DWORD (32-bit) værdi Opret et nyt DWORD-register til at fjerne Cortana
 11. Type Tillad Cortana som navnet på det nyoprettede element
 12. Dobbeltklik på det nyoprettede element ( Tillad Cortana )
 13. Sørg for, at basen er indstillet til hexadecimal og at værdien er 0 (nul) Indstil Tillad Cortana til nul
 14. Klik Okay
 15. Genstart din computer for at ændringerne træder i kraft

Det er alt. Du vil bemærke, at Cortana ikke er der længere, og du vil være fri til at bruge Windows Search uden at bekymre dig om, at Cortana indsamler forskellige typer data om din pc-adfærd.

2. Windows 10 Pro

På Windows 10 Pro er tingene lidt mere ligetil, da du ikke behøver at udføre nogen komplicerede ændringer i registreringseditoren. Du skal dog stadig bruge en funktion, som du sandsynligvis aldrig har brugt før kaldet a Lokal gruppepolitik editor for effektivt at deaktivere den virtuelle assistent. Her er hvad du skal gøre:

 1. Tryk på Vinde tasten på dit tastatur
 2. Type redigere gruppepolitik
 3. Vælg Rediger gruppepolitik fra resultatlisten
 4. Dobbeltklik på Computerkonfiguration ikon
 5. Åbn Administrative skabeloner folder
 6. Dobbeltklik på Windows-komponenter ikon
 7. Rul ned, indtil du ser Søg mappe og dobbeltklik på den
 8. Dobbeltklik på Tillad Cortana mulighed Deaktiver Cortana
 9. I det nyåbnede vindue skal du vælge handicappet Radio knap
 10. Klik på Okay knap
 11. Luk Lokal gruppepolitik editor
 12. Genstart din computer

Bemærk, at du ikke længere har Cortana på din pc, ikke på proceslinjen, ikke i Windows-søgningen. Hvis du stadig ser ringeikonet under forstørrelsesglasikonet på proceslinjen, skal du bare højreklikke på proceslinjen og deaktivere Vis Cortana-knap mulighed.

Sådan fjerner du Cortana fra opstart

Selvom du tilbagekaldte de fleste (hvis ikke alle) Cortanas privilegier på din computer og endda ikke tillod det at forstyrre dine Windows-søgeresultater, er der stadig en chance for, at Windows 10 vil prøve indlæser den under opstart . Som vi har forklaret i en anden vejledning, kan det at have en masse startelementer, især Cortana, som er et komplekst værktøj, der bruger systemdækkende data til at fungere, sænke din pc massivt.

Af den grund er det bedst, hvis vi slipper af med Cortana og forhindrer det i at blive lanceret under opstart, i betragtning af at vi ikke har planer om at bruge det længere, og vi har gået langt for at fjerne det fra vores operativsystemer. Tag følgende trin for at forhindre Cortana i at blive lanceret under systemstarten:

 1. Trykke Ctrl + Shift + Esc for at starte Task Manager
 2. Naviger til Start op fanen
 3. Højreklik Cortana
 4. Vælg Deaktiver fra kontekstmenuen

Det er alt, du skulle gøre. Hvis du vil tjekke, om Cortana virkelig holder op med at køre under opstart, kan du gå videre og genstarte din pc. Når din pc er færdig med sin opstartssekvens, er du velkommen til at starte Jobliste endnu en gang, og tjek om Cortana kører (i baggrunden eller andet). Hvis du gjorde alt rigtigt, skulle du ikke se spor af det.

Hvordan kan jeg deaktivere Bing-søgning i min startmenu?

Windows 10 har et fremragende startmenu-søgesystem. Du kan kalde det ved blot at trykke på Win-tasten på dit tastatur og begynde at skrive navnet på den app eller mappe, du hurtigt vil navigere til. Du har dog måske bemærket, at bortset fra lokale resultater (apps og mapper), inkluderer søgeresultaterne også resultater fra internettet. Enten det, eller også tilbyder den at udføre en onlinesøgning for dig.

Det ville nu ikke være et problem, i betragtning af at det nogle gange ville være rart at have en kraftfuld søgemaskine lige ved hånden. Men at søge efter forskellige ting fra din Start-menu vil kun returnere Bing-søgeresultater, og der er absolut ingen måde, du kan ændre det fra Windows. Hvis du ikke finder noget værktøj til Bing Search-funktionen i din Start-menu, kan du lige så godt fjerne det. Sådan kan du gøre det med minimal indsats:

 1. Tryk på Vinde tasten på dit tastatur
 2. Type regedit og ramte Gå ind tasten på dit tastatur
 3. Tryk på Ja knappen for at tillade registreringseditoren at foretage ændringer på dit system
 4. Kopier adressen nedenfor, og indsæt den i adresselinjen i registreringseditoren
  • |_+_|
 5. Tjek, om der er en vare, der hedder CortanaSamtykke
 6. Dobbeltklik Cortana Samtykke og tjek om dens base er hexadecimal og værdien er sat til 0 (nul) Sådan tilbagekaldes Cortana Consent Registry Editor
 7. Hvis du ikke kan finde Cortana Samtykke skal du højreklikke på et tomt rum i højre del af skærmen
 8. Vælg Ny > DWORD (32-bit) og type Cortana Samtykke som navnet på varen
 9. Dobbeltklik Cortana Samtykke og sæt dens base til hexadecimal og dens værdi til 0 (nul)
 10. Højreklik på et tomt rum i højre del af skærmen
 11. Vælg Ny > DWORD (32-bit) værdi fra kontekstmenuen
 12. Type BingSearchEnabled som navnet på den nye værdi
 13. Dobbeltklik BingSearchEnabled
 14. Sørg for, at Basen er indstillet til hexadecimal og Værdien er 0 (nul)
 15. Igen, højreklik på en hvilken som helst tom del af den højre del af skærmen
 16. Vælg Ny > DWORD (32-bit) værdi fra kombinationsmenuen
 17. Type TilladSearchToUseLocation
 18. Dobbeltklik TilladSearchToUseLocation
 19. Endnu en gang skal du sørge for, at Base er indstillet til hexadecimal og Værdien er 0 (nul)

Efter at have udført alle trinene beskrevet ovenfor, genstart din computer. Når opstartssekvensen slutter, skal du kontrollere, om du stadig ser Bing-søgeresultater, når du forsøger at udføre en søgning i din Start-menu. Hvis du stadig gør det, skal du udføre ovenstående trin igen, og sørg for, at du følger hver enkelt meget omhyggeligt.

Deaktivering af Cortana på Windows 10 – KONKLUSION

For at afslutte det, kunne Cortana have været en ganske nyttig funktion, der ville have hjulpet mange af os med at forenkle den måde, vi interagerer med vores computere på, men et par år efter den første udgivelse har den stadig lang vej at gå, før den når denne status (hvis nogensinde). Af den grund kan mange af os forsøge at fjerne Cortana fra vores systemer, da det sviner en del ressourcer og ikke ligefrem er nyttigt til at begynde med.

Uanset om du forsøger at fjerne Cortana fra din Windows 10-pc, begrænse de data, den indsamler fra din computer, forhindrer i at køre ved opstart eller alt det ovenstående, tror vi, at du vil finde vores vejledning ganske nyttig, da den indeholder detaljerede oplysninger instruktioner om, hvordan du udfører alle ovenstående, og mere, på en sikker og effektiv måde.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan opretter og importerer du en Bitmoji-avatar i Snapchat Forrige Artikel

Sådan opretter og importerer du en Bitmoji-avatar i Snapchat

Sådan kontrollerer du en FedEx-kravstatus Læs Mere

Sådan kontrollerer du en FedEx-kravstatus