8 almindelige PayPal-svindel i 2022 og hvordan man undgår dem

Vi lever i en teknologidominerende æra, og vi har oplevet både enorme fremskridt inden for flere teknologigrene og en stigning i interessen for disse fremskridt. Det er svært at tro, at vi for blot et par år siden ikke havde mulighed for at videochatte, sende enorme filer med lynhurtige hastigheder, udføre komplekse sikkerhedstjek for at logge ind på vores konti (inklusive ansigtsgenkendelse) og en af ​​de mest vigtige, erhverve varer ved at betale over internettet.

Mens dette for nogle stadig er science-fiction, tilpassede de fleste af os os ikke kun til vores tids tekniske fremskridt, men omfavnede dem også fuldt ud. Som et resultat har vi flyttet vores bankkonti online, og vi bruger websider og applikationer til at administrere ting, som at oprette indskud, overføre penge til en ven, betale for forsikring, investere i aktiehandlinger og endda købe kryptovalutaer.Tage PayPal, for eksempel. Det er en af ​​de mest populære online betalingsprocessorer, og folk har stolet på dens tjenester i mere end 20 år nu for at udføre enkelte eller tilbagevendende betalinger eller endda oprette handelskonti for at modtage penge fra deres kunder.

PayPal er faktisk så populær, at du kan finde den som en accepteret og pålidelig betalingsmetode på næsten alle e-handelswebsteder lige ved siden af ​​andre ofte brugte metoder såsom bankoverførsler, kreditkort, checks, postanvisninger og siden for nylig , kryptovaluta.

Hvad er PayPal?

Som vi har nævnt ovenfor, er PayPal en onlinetjeneste, der giver dig mulighed for at foretage eller modtage onlinebetalinger uden betydelig indsats. Det eneste du skal gøre er at oprette en konto og tilknytte et kreditkort eller en bankkonto, du kan bruge til at handle på nettet og henholdsvis hæve penge fra din PayPal-konto til din bankkonto. Teknisk er det muligt at oprette en PayPal-konto uden ved at tilknytte et kort eller en bankkonto, vil du dog ikke kunne bruge PayPal i dets fulde omfang.

Faktisk vil du få en hel masse meddelelser, selvom dit kort for nylig er udløbet, hvilket fortæller dig, at du ikke kan bruge tjenesten uden at forny de påkrævede oplysninger (dvs. de udløbne kreditkortoplysninger). For et stykke tid tilbage var der nogle guider online, der lærte dig, hvordan du kan narre PayPal til at lade dig oprette en konto ved at bruge en kreditkortgenerator, og det virkede sikkert.

PayPal blev dog klogere og begyndte at udføre kreditkortverifikationer på nyoprettede konti. Bekræftelsesprocessen betød normalt, at PayPal ville tage en beskeden sum penge (som ) fra det kort eller den bankkonto, du har knyttet, og send en kode til din bankkonto, inkluderet i betalingsoplysningerne for det beløb, de lige har hævet.

PayPal anti-svindel verifikation

For at bekræfte din konto skulle du have et kontoudtog (hvilket i dag er uendeligt meget nemmere end det var for 10 år siden, da de fleste af os bruger mobilbankapps), få ​​koden som PayPal smuttede ind i betalingsoplysningerne, og indsæt det på hjemmesiden i dialogboksen for tilføjelse af kort eller bankkonto. Når du gjorde det, kunne PayPal bekræfte din konto med succes. Når bekræftelsesprocessen var overstået, ville PayPal sende dig en refusion for det beløb, det hævede fra din konto til bekræftelse.

Vi gætter på, at dette skridt var at afskrække alle, der ville prøve det fup PayPal- eller PayPal-brugere ved at få dem til at indsende reelle oplysninger, der kunne verificeres, hvilket efterfølgende betød, at Paypal-brugere kunne holdes ansvarlige for deres potentielt lyssky operationer.

Når vi taler om svindel, vil du sikkert gerne lære mere om dem, samt hvordan du kan beskytte dig selv mod sådanne uheldige hændelser, så i denne guide vil vi vise dig nogle af de mest almindelige måder, du kan blive snydt på på PayPal samt hvordan du kan beskytte dig mod disse ulemper og deres gerningsmænd.

Almindelig PayPal-svindel i 2021

1. Smishing

Dette er uden tvivl den nyeste metode, der kunne bruges til at snyde dig, hvis du er PayPal-bruger. Selvom navnet måske trækker et grin ud af dig, er denne form for fidus ikke så dum, som du tror: faktisk kombinerer den to af de mest effektive måder ( phishing og SMS-beskeder ) for at lokke nogen til at få forskellige ting fra dem, herunder penge og følsomme oplysninger, der kan bruges yderligere til uautoriseret adgang.

Det nye ved denne type svindel er, at den gør brug af din telefon, hvilket betyder, at fiduskunstnerne kan fange en masse brugere på vagt, som måske ikke forventer, at en angriber kan forsøge at angribe dem gennem denne kanal. Bemærk, at dette angreb er blevet observeret i forskellige former: SMS alene, e-mail alene og en kombination af de to, såsom at sende dig en SMS, der informerer dig om, at du har modtaget en e-mail vedrørende en vigtig begivenhed, der finder sted på din PayPal-konto (f.eks. som det er forbudt eller begrænset ).

Hvordan smishing fungerer

Så her er hvordan angrebet fungerer: du modtager en besked, det være sig via SMS, e-mail, WhatsApp, Facebook eller en kombination af disse kanaler. Angriberne tilføjer en følelse af, at det haster med deres e-mails, så i tilfælde af, at de fanger dig på vagt, vil du falde i deres fælde og give dem den information, de har brug for. Ydermere vil beskeden lyde meget officiel, for ikke at rejse nogen mistanke om, at andre end en PayPal-repræsentant har sendt den.

Normalt vil denne fidusmeddelelse informere dig om, at din konto blev forbudt, låst eller begrænset, og vil bede dig om at udføre en række handlinger for at gendanne den eller forhindre den i at blive slettet helt (og dine midler tabt for altid). Oftere end ikke vil disse meddelelser også indeholde et link, der, når du klikker, vil føre dig til en side, der ser næsten ud identisk til PayPals officielle hjemmeside og vil bede dig om at logge ind på din PayPal-konto.

Hvis du lægger dine rigtige PayPal-legitimationsoplysninger der, vil du ikke være logget ind på din PayPal-konto. I stedet vil svindlerne modtage dine loginoplysninger og forsøge at låse dig ude af din konto eller stjæle dine penge fra den. De fleste angribere stopper dog ikke der og vil spørge dig om yderligere personlige oplysninger, såsom den gade, du voksede op på, din mors pigenavn, du ved, ting, som du normalt bliver stillet af sikkerhedsspørgsmål. Hvis du gør det, kan det lette hackerne let adgang til dine andre konti.

Normalt kan du finde ud af, at du er blevet snydt øjeblikke efter at have afleveret dine PayPal-legitimationsoplysninger til phishing-siden, da det oftest ikke fører nogen vegne eller bare sender en generisk besked til dig. Men da svindlerens kreativitet ikke kender nogen grænse, kan logning på phishing-siden nogle gange bede dig om en fejl (f.eks. forkert kodeord ), beder dig om at prøve igen, men denne gang omdirigerer dig til det officielle PayPal-websted for ikke at rejse nogen mistanke.

Beskyt dig selv mod svindel

Nu hvor vi har præsenteret dig for det værst tænkelige scenarie, som du kunne gå igennem i tilfælde af et smishing-angreb, undrer du dig sikkert over, hvad du kan gøre for at beskytte dig selv mod denne type svindel. Det er ret simpelt, faktisk. Først og fremmest kan du kontrollere, om afsenderens e-mailadresse er lovlig (PayPal-e-mails skal have en @paypal.com suffiks). E-mail-spoofing er dog stadig en ting, så du kan ikke rigtig vide dig sikker bare ved at tjekke adressen.

Du kan dog blot prøve at besøge PayPals officielle hjemmeside, som er og har været i lang tid nu PayPal.com, og kontrollere, om din konto har et godt omdømme. Hvis det er det, kan du slette den besked, du har modtaget, og stoppe med at bekymre dig om det. Hvis du stadig er i tvivl, kan du gå til det officielle PayPal-websted og kontakte support for at bringe din tvivl til ro.

Bemærk, at PayPal har en e-mailadresse, hvor du kan rapportere disse svindelforsøg. Bare videresend enhver e-mail, du modtager på spoof@paypal.com og slet dem bagefter.

2. Forfalskning af displaynavne

Vi har tilfældigt nævnt en form for spoofing ovenfor, men spoofing med vist navn er ikke det samme som spoofing af e-mailadresser. Vi kommer til fidusen om nogle få, efter at vi kort har forklaret forskellene mellem disse to former for spoofing. E-mail-adresse-spoofing er i bund og grund at sende en e-mail-besked fra en forfalsket adresse. Svindleren vælger normalt en officiel adresse, så den virker officiel.

Men det meste af tiden bliver disse e-mails opdaget af større e-mail-tjenesteudbydere, som f.eks Gmail , og du kan normalt bemærke, at de mangler sikkerhedscertifikater, eller at domænet, hvorfra e-mail-meddelelsen sendes, ikke kunne bekræftes. På Gmail er der for eksempel en spørgsmålstegn på afsenderens profilbillede, og hvis du holder musemarkøren over det, bør du informere dig om, at Gmail ikke kan bekræfte, om e-mailen er sendt af domæneejeren eller en svindler.

Sådan fungerer svindel med navneforfalskning

Nu med navnespoofing ligner tingene noget. De fleste e-mail-tjenester har droppet at vise den fulde e-mail-adresse på den kontakt, der sender dig en e-mail. Du har sikkert bemærket, at du ikke ser e-mailadresser så meget i afsenderfeltet, og at disse oplysninger er blevet erstattet med et vist navn, som alle kan vælge selv. For eksempel, hvis johndoe@domain.com har sat sit visningsnavn til John Doe, du vil ikke se e-mailadressen længere, og du vil se John Doe i stedet.

Hvis du holder musen over afsenderens visningsnavn eller åbner e-mail-kilden, bør du dog afsløre afsenderens e-mailadresse. Visse e-mail-tjenesteudbydere såsom Gmail giver dig mulighed for at se både det viste navn og e-mail-adressen, så du kan klippe et navnespoofing-svindel lige i opløbet, hvis du er på vagt nok.

For at give dig et eksempel, der gælder for vores scenarie, hvis angriberne sigter efter at få nogle af dine PayPal-oplysninger, kan de ændre deres visningsnavn til noget relevant, som f.eks. PayPal kundesupport eller PayPal teknisk support. Par det med en presserende besked som f.eks DIN KONTO ER BLOKERET i alle bogstaver, og du fik dig selv en opskrift på katastrofe.

De fleste brugere glemmer at tjekke afsenderens faktiske e-mailadresse, hvilket normalt resulterer i, at de mister deres konto eller får deres penge stjålet uden selv at være klar over, hvad der skete (indtil det er for sent, altså). Heldigvis er det slet ikke svært at undvige et spoofing-angreb med vist navn, hvis du er forsigtig nok. Først og fremmest bruger velrenommerede tjenester som PayPal ikke nedtællingstimere, som du skal slå, før de låser dig ude af din konto, så tag dig god tid.

For det andet betyder blot at åbne en e-mail ikke, at din konto er blevet kompromitteret. Du skal faktisk tage et eller to skridt mere for at lade det ske. Derfor kan du åbne den mistænkelige e-mail og tjekke om adressen på afsenderen ser skum ud, som f.eks janedoexyz123@domæne.xyz. Angribere tyr til e-mail-adresser, der ser ud som disse (vi kalder dem brændere), fordi de er nemme at generere og de fleste af dem selvdestruerer efter en given periode.

Sådan beskytter du dig mod navnespoofing

Den bedste måde at beskytte dig selv mod denne type er den samme som vi har nævnt ovenfor. Selvom e-mailen har den følelse af at det haster, skal du huske på, at PayPal ikke bare sletter din konto og løber væk med dine penge. Hvis du modtager en fup-e-mail, skal du tage et skridt tilbage og prøve at være logisk omkring det: adgang PayPals officielle hjemmeside og tjek om alt er i orden. Hvis du stadig tror, ​​at noget er slået fra, kan du prøve at få adgang til login-manageren. Du kan finde det i Aktivitet kategori af PayPal Indstillinger afsnit.

Hvis du bemærker nogle mærkelige logins på din PayPal-konto, bør du ændre adgangskoden til den e-mail, du har knyttet til din konto, og hvis du har indstillet en e-mailgendannelse på den PayPal-e-mail, bør du også ændre adgangskoden til den. Når du er færdig med at ændre adgangskoder, skal du fjerne det mistænkelige login fra PayPal login manager og overveje at aktivere 2FA ( 2-faktor-godkendelse ).

3. Arv- eller forudbetalingsfidus

Dette er en af ​​de mest almindelige (og ældste) typer PayPal-svindel, der har eksisteret, så længe jeg kan huske. Hvis du er et 90'er-barn, kan du huske, at nogle af dine slægtninge eller bekendte talte om at modtage en e-mail om, at de har vundet millioner af dollars og at de skal sende forudbetaling til ophæve spærringen for pengene .

En anden version af det er rig prins fra Afrika der har brug for at snige nogle penge ud fra sit land og ikke kan gøre det uden din hjælp, så han beder dig om at overføre nogle penge til en bankkonto, så han kan stole på dig, og i bund og grund er dette det ældste trick i bogen. Der kunne være bogstaveligt talt tusindvis af versioner for denne fidus , og hver enkelt ser ud til at piggyback alle de andre. Brude, der har brug for at komme væk fra deres lande, store lottogevinster, arv fra slægtninge, du aldrig vidste, du havde, skatterefusion, you name it, det hele er der.

Hvis du nu ikke kendte til nogen af ​​dem, kan du holde øjnene åbne og forstå, at hvis noget virker bare for godt til at være sandt, er det sandsynligvis det. Dengang fokuserede disse svindel hovedsagelig på kreditkort ejere og bankkunder , så alle forsøgte at overbevise dig om at overføre nogle penge til en bestemt bankkonto. I dag kan målene for disse svindelnumre omfatte stort set enhver form for betaling, især hvis det er online.

Derfor vil du måske bemærke, at en velhavende prins fra Afrika har hårdt brug for, at du sender 0 eller en lignende sum penge via PayPal, eller Revolut, eller Monese eller Venmo, eller endda anmode dig om kryptovaluta; mulighederne er uendelige, og disse svindlere har ingen skam. Nu ønsker vi ikke at føle os skyldige, hvis nogen kontakter dig om at vinde en legitim præmie, og du bare afviser det som værende et fupnummer, så her er, hvordan du kan se en fup-e-mail:

  • Der er en masse af grammatikfejl
  • Afsenderen vil (sandsynligvis) ikke bruge dit navn, men vil tiltale dig som Kære, eller Min ven, eller bruger, eller endda bruge din e-mailadresse, f.eks Kære johndoe@domain.com
  • Hvert ord med stort, enten med store bogstaver eller det første bogstav i hvert ord
  • Spørger dig om mange personlige oplysninger, såsom din adresse, fulde navn eller cpr-nummer
  • Beder dig om at klikke på et link, der ser lyssky ud (eller ikke gør det, svindlere er blevet ret kloge på det seneste)
  • På grund af dårlig oversættelse giver e-mailen sjældent mening (dårlig oversættelse, hvilket er umiddelbart indlysende og let at få øje på)

Sådan beskytter du dig mod arvesvindel

Hvis du modtager sådan en e-mail-besked, uanset hvilken historie den forsøger at give dig mad, skal du kontrollere, om der er en kilde, du kan bekræfte med. Hvis der f.eks. er en bankadresse eller et telefonnummer, kan du prøve at slå det op og se, om oplysningerne fra e-mailen stemmer overens med dem på OFFICIEL bankens hjemmeside. Sørg også for, at banken (eller virksomheden, hvad end du finder i e-mailen) er en velrenommeret en, og ikke en, der lige lancerede deres hjemmeside for få minutter siden, eller at deres eneste tilstedeværelse er på sociale medier (let at dække).

Som sædvanlig, hvis disse svindlere forsøger at kompromittere din PayPal-konto, kan du rapportere disse svindlere til PayPal ved at videresende de e-mails, du har modtaget til spoof@paypal.com . Efter sigende vil PayPal gå langt for at sikre, at webstedet (domænet), der er blevet brugt til (forsøg på) at narre dig, bliver fjernet så hurtigt som muligt.

4. Forfalskede (falske) hyperlink

Denne bruges normalt sammen med andre svindelmetoder, da den ikke bare kan forekomme et sted i ørkenen på World Wide Web. Derfor vil du sandsynligvis se denne parret med en e-mail, en besked, et indlæg et sted på et forum eller endda på en dedikeret lyssky hjemmeside. Princippet bag denne fidus er meget enkel: du ser et link, der faktisk er maskeret som et hyperlink. Eller omvendt. Okay, det lyder måske lidt indviklet, så lad os prøve at forenkle.

Hvis du vil oprette et hyperlink, skal du bruge to ting: det faktiske URL som du forsøger at få adgang til, og en objekt der vil tjene som adgangspunkt, uanset om det er tekst, en billede, eller en anden hypertekst objekt. I dette scenarie bruger svindleren et tekstbaseret hyperlink, hvilket betyder, at det vil gøre et stykke tekst i e-mailen, beskeden eller indlægget klikbart. Når du klikker på det link, vil det sende dig til et bestemt sted på internettet, sandsynligvis et websted.

Hvordan det falske hyperlink-svindel fungerer

Nogle svindlere har fundet ud af, at hvis de bruger en faktisk URL som teksten til deres hyperlink, kan det narre brugere til at klikke på det, idet de tror, ​​at det vil føre dem hen, hvorhen teksten (falske URL) antydede. For at gøre det endnu mere troværdigt tog de officielle PayPal-URL'er og placerede dem i deres indlæg, beskeder eller e-mails og linkede disse tekster til ondsindede phishing-websteder.

Et phishing-websted er oftest en side, der forsøger efterligne dets officielle modstykke. For et stykke tid tilbage ville en phishing-side ikke ligne den officielle hjemmeside, så det var meget nemt at få øje på den og styre væk fra den. Men i dag kan angribere simpelthen klone en side og bruge det til deres egne ondsindede formål, uanset om det er at stjæle dine penge eller få fingrene i dine private oplysninger for at kompromittere dine andre konti.

Sådan undgår du falsk hyperlink-svindel

Heldigvis for dig er falske hyperlinks nogle af de mindst farlige former for svindel, da du nemt kan undgå dem. Hvis du ser en URL, der også er klikbar, skal du holde musemarkøren over den og kontrollere, om de to links er identisk . Hvis de er, så er du det sandsynligvis sikkert . Hvis det er et phishing-link, vil der være nogle forskelle mellem de to URL'er og du skal være meget forsigtig med at klikke på den. Vi har tilføjet et eksempel på et sådant link nedenfor, så du kan teste det og se, hvor vildledende det kan være at blive ramt af et sådant svindelforsøg. Bare rolig, det er det perfekt bøde at klikke på den.

  • https://www.paypal.com/us/signin

Som du kan se, forventede du at lande på PayPals hjemmeside, og linket tog dig tilsyneladende et andet sted hen. I et falsk hyperlink-svindel-scenarie kan du blive bedt om at indtaste dine login-oplysninger, som angriberen vil indsamle senere, eller du kan endda kompromittere dit systems sikkerhed, hvis angriberen er snedig nok og fyldt med hook og scripts på landingssiden.

5. Svindel på sociale medier

Disse er de absolut værste, da de bliver sendt af stort set alle, der har en konto på sociale medieplatforme. Selv du har måske sendt et sådant link uden at have nogen bagtanke. Lad os beskrive et scenarie, og du beslutter, om det ligner eller ej. Du scroller på Facebook, og du ser et opslag, der hævder det du kan vinde 0 eller så på PayPal, hvis du bare udfylder en hurtig undersøgelse, og send derefter linket til 5 af dine venner.

Sådan fungerer svindel på sociale medier

Uden tøven klikker du på linket, udfylder en undersøgelse, der har alt for mange grammatikfejl til at være legitim, men du trækker på skuldrene og tænker hvad er det værste der kan ske? . Også undersøgelsen er absolut fuld af spørgsmål, der var designet til at fiske så mange personlige detaljer om dig som muligt, og til sidst bliver du også bedt om at oplyse en e-mailadresse, så du kan blive kontaktet i tilfælde af, at du vandt den store præmie. Endnu en gang overholder du med glæde.

Før du lukker den, er der en ting mere, du kan gøre, enten for at øge dine odds for at vinde den store præmie eller for at blive berettiget, afhængigt af svindlens design: Du skal sende linket til 5 af dine Facebook-venner, så det gør du også.

Kan du nu se problemet her? Du har lige uddelt en masse følsomme oplysninger om dig, inklusive din e-mailadresse, angriberen ved nu med sikkerhed, at du ejer en PayPal, da fidusen kun var adresseret til PayPal-brugere, og du har hjalp angriberen udfører fidusen ved på egen hånd at sende den til 5 af dine venner.

Hvis dine venner var lige så entusiastiske som dig, har de sandsynligvis også udfyldt deres oplysninger, mere i betragtning af, at de har modtaget svindellinket fra en person, som de alle (forhåbentlig) tillid, og til sidst udleverede de sikkert også deres e-mail-adresser og sendte linket til 5 personer mere. Det bliver ved og ved, og ved slutningen af ​​det, har svindlerne en temmelig smart database, der omfatter en masse af personlige data om hver enkelt af jer, så de kunne komme i gang med at forsøge at få fat i dine PayPal-konti.

Det, vi har afbildet ovenfor, var dog kun et af scenarierne, og også et af de kedeligste. I stedet for en undersøgelse kunne linket have ført dig til en phishing hjemmeside hvor du kunne være blevet narret til at udlevere dit PayPal-brugernavn og -adgangskode af en lang række årsager. For eksempel kan svindleren nævne, at du skal udføre en PayPal-autorisation for at modtage en form for betaling eller præmie, og det involverer normalt at logge ind på din konto.

Vi har nævnt ovenfor, at svindel på sociale medier er det værste, fordi platforme har forfærdelige indholdsfiltre , og det er let at forstå, hvorfor de fleste af disse platforme bogstaveligt talt har milliarder af brugere, hvilket gør det direkte umuligt at spore alle. Hvis det ikke er slemt nok, så overvej, at alle disse sociale medieplatforme giver dig mulighed for at købe reklamepladser og oprette promoverede indlæg, og nogle af disse platforme gør et helt forfærdeligt stykke arbejde med at bortfiltrere svindel.

En gang imellem falder vi over annoncer på sociale medier, der ser ud til at komme fra store virksomheder. Nu her er kickeren: næsten alle disse fidusreklamer ser ud til at fejre en slags jubilæum af virksomheden nævnt i annoncen, og lover at overøse dig i gaver, hvis du laver en masse opgaver, som alle foregår på en bestemt hjemmeside, hvor annoncen fører dig hen. Kan du se, hvor det er på vej hen? Folk ser ting på sociale medier, antag, at det er det lovlig, falde i svindlernes fælder, og det er enden på det.

Sådan undgår du svindel på sociale medier

Hvis du vil undgå denne type fidus, skal du tage et kig på, hvem der poster det og følge det opstrøms, indtil du finder den originale plakat. På sociale medier er det utrolig nemt at gøre. Der er en usandsynlighed for, at du når en embedsmand, legitim virksomhed, der virkelig forsøger at belønne sin kundebase for deres loyalitet, men det er normalt let at få øje på, da det store firma også vil have indlæg relateret til giveawayen/begivenheden, og vil være ekstremt åben om det.

Hvis du støder på en billig afslutningsside fra den officielle virksomhed eller enhed, der enten hævder, at de faktisk er den officielle side, eller at de er officielle partnere, Bliv væk fra alt, hvad de poster, og ikke vige tilbage for at lade andre vide, at der er et fupnummer involveret. Gode ​​forebyggende tiltag betyder, at fidusen har færre chancer for at sprede sig økologisk. Som en ekstra foranstaltning kan du gå videre og rapportere dem, hvis den sociale medieplatform, du bruger, giver dig denne mulighed.

6. Utilsigtet overbetalingsfidus

Denne forekommer meget sjældnere end andre, da den involverer svindleren ekstreme længder med både sin kreativitet og økonomiske ressourcer. Fidusen går sådan her: du sælger et produkt på internettet, og du bliver kontaktet af købere, der tilbyder at sende dig penge for det produkt på PayPal. Du giver dem PayPal-adressen, sender produktet, modtager betaling og bemærker, at køberen har sendt dig et højere beløb, end du har anmodet om.

Nu kan du blive kontaktet igen af ​​køberen, som beder dig om det tilbagebetale det ekstra beløb , men spørger dig også, om du kan tilbagebetale beløbet på en forskellige PayPal-konto. Selvom dette kan virke ret harmløst i starten, er her, hvad der faktisk sker bag kulisserne. Mest sandsynligt har svindleren stjålet en PayPal-konto og med vilje sendt dig et større beløb for det pågældende produkt.

Du sender varen, du solgte, til den destinationsadresse, som køberen angav under transaktionen, og derefter sender du det ekstra beløb til svindlerens rigtige PayPal-adresse. Nu er det her, det bliver grimt: Hvis personen, der ejede den stjålne PayPal-konto, fandt ud af, at deres konto er blevet kompromitteret, kan de rapportere svigagtig aktivitet, og PayPal kan hjælpe dem afbestille betalingen og få en fuld refusion af deres stjålne pengebeløb.

Dette er det absolutte værste tilfælde, Da du ikke kun mister det produkt, du solgte, mister du også de penge, du har modtaget for det fra svindleren, og du mister også det beløb, du har refunderet til svindlerens rigtige PayPal-konto. Efter at have modtaget pengene, kunne svindleren bruge dem og slette deres PayPal-konto, hvilket gør det endnu mere svært at spore dem og inddrive dine tab.

Bemærk, at svindleren muligvis ikke beder dig om en refusion, men du kan stadig miste pengene og det produkt, du sælger, hvis kontoen, der bruges til at købe dit produkt, er stjålet, og den oprindelige ejer af kontoen anmelder svindlen til PayPal.

I dette tilfælde betaler svindleren dig fra en stjålet PayPal-konto, du sender produktet til den angivne adresse, svindleren modtager din vare, så får den rigtige kontoejer nys om, hvad der sker, rapporterer svindlen, PayPal returnerer derefter pengene til deres retmæssige ejer ved at tage dem fra din konto, og du er igen på et tab.

Sådan undgår du svindel med overbetaling

Hvis du vil undgå svindel med overbetaling, skal du bare annullere ordren , kontakt PayPal så hurtigt som muligt og rapporter potentielt bedrageri. Du kan også vente, før du sender produktet, lige nok til, at PayPal kan ordne tingene for dig. Husk at det sjældent sker for en køber at betale for meget, og det sker næsten aldrig, at en køber anmoder om en tilbagebetaling til en anden konto.

Desværre er denne metode kun effektiv til scenarier med overbetaling, da der absolut ikke er nogen måde for dig at vide, at den konto, der for nylig købte ting fra dig, er blevet hacket, mere i betragtning af, at oplysningernes uoverensstemmelse mellem en specificeret leveringsadresse og køberoplysninger er helt normalt .

Hvis du selv er en smule mistænksom over for visse køberes PayPal-konti legitimitet, ville dit sikreste bud være at kontakt PayPal og informere dem om dine mistanker. Vi ved allerede, at PayPal giver dig køberbeskyttelse ved at hjælpe dig med at få en refusion, hvis du kan bevise, at du blev snydt, men de færreste ved, at PayPal også tilbyder svigbeskyttelsestjenester til handlende.

PayPal er ret dygtige til at undersøge disse problemer ved blot at kontakte køberne og bede dem om at bekræfte de personlige oplysninger på deres konto.

En anden ting, du kan gøre for at tjekke, om den konto, du modtager tilbuddet fra, er blevet hacket, er at kontakte køber selv via e-mail og spørg dem om købet. Hvis du bemærker, at køberen ikke aner, hvad du har gang i, så annuller ordren. Sidst, men ikke mindst, kan du prøve at forsinke forsendelsen af ​​dine produkter et stykke tid, i hvert fald indtil PayPal ordner tingene for dig.

7. Investeringsmulighed og/eller velgørenhedsfidus

Disse svindelnumre kan sikkert placeres i ældste tricks i bogen kategori, da de ikke ligefrem er friske på svindelmarkedet. Du har måske hørt om pyramide eller Ponzi-skemaer , så vi vil gå videre og sige, at de altid starter som investeringsmuligheder, som du simpelthen ikke kan passere. Du modtager en præsentation og anerkender, at du bliver nødt til at smide lidt albuefedt i, du starter i bunden, du tager flere folk med, du lægger nogle penge ind, og du håber, at du vil rykke op mod toppen.

Det sker dog aldrig, og efter at du har rekrutteret en række personer, får du støvlen, og når du indser det rod, du har havnet i, er det en smule sent at fortælle dine venner og familie, at de jeg skal også ned med dig. Tja, hvis dette overhovedet på afstand ringer en klokke, så ved du, hvad du er oppe imod, når det kommer til svindel med investeringsmuligheder på PayPal og ved sikkert, hvordan du kan styre væk fra dem allerede.

Hvordan investering/velgørenhedssvindel fungerer

Hvis ikke, så lad os være din guide i et par minutter. Vi siger ikke, at du skal undgå enhver investeringsmulighed, du støder på (vi kunne ikke stå for skylden i at forhindre dig i at blive milliardær), men du bør i det mindste være forsigtig med, hvem du handler med. Ofte, hvis en investeringsmulighed lyder for godt til at være sandt , det formentlig er .

En oprigtig forretningsmand, der kan tilbyde dig ekstremt nøjagtig forudsigelser om, hvordan din investering vil formere sin værdi i løbet af få måneder, eller endda uger for de mest vovede, er desværre en enhjørning i dag. Der er nogle virksomheder, der kan bryde igennem og hjælpe dig med at øge din investering, men de er bestemt ikke den slags virksomheder, der sender dig e-mails fyldt med grammatikfejl, stavefejl og en præsentation, der ser svindelagtigt ud.

Du kender den slags: lyse, med design inspireret (hvis ikke ligefrem skamløst kopieret) fra Microsoft Words Word Art, billeder af dårlig kvalitet, en masse ord, men ingen egentlig brugbar information , og ikke at forglemme de adskillige løfter om, at du vil blive rig med en minimumsinvestering på lige .

Dit første røde flag bør være, at ingen respektabel forretningsperson nogensinde vil anmode om penge fra dig via e-mail og via PayPal oven i alt. De fleste seriøse virksomheder holder møder og åbne præsentationer for at vinde deres investorers tillid og ikke føle sig som en slags lyssky baggydehandler. Hvis du er seriøs omkring investering, kan du bruge Google til at finde flere oplysninger om den virksomhed eller person, du forsøger at samarbejde med.

Hvis enheden er kendt for at være lyssky, vil du falde over dårlige anmeldelser eller oplevelser fra andre brugere, der stødte på den virksomhed eller person, du er interesseret i. Der er en chance for, at du absolut intet finder på den virksomhed eller person, der præsenterede dig med investeringsmuligheden, som er et lige så vigtigt rødt flag, og du vil gerne styre med det samme fra ethvert potentielt partnerskab, især hvis du aldrig har mødt personen før og lige har modtaget en e-mail, der beder dig om at investere penge via PayPal for en stor investeringsmulighed.

Selvom det er meget umoralsk, går nogle mennesker tilbage fra ingenting, når det kommer til at tjene penge hurtigt, så de scenarier, vi har afbildet ovenfor, kan også stødes på under en anden maske: velgørende organisationer. Du kunne modtage e-mails med hulkehistorier om en lang række sager, lige fra sultende børn til mishandlede dyr eller syge krigsveteraner, der blev glemt.

På trods af at de fleste af disse hulkehistorier kan være virkelige eller i det mindste inspireret af virkeligheden, forsøger sommetider svindlere at udnytte din bløde side og overtale dig til at aflevere store mængder penge til at kæmpe for disse sager, mens det faktisk er den eneste årsag, du vil være at hjælpe vil være svindlerens plan om at købe en ny bil. Hvis du ønsker at donere penge til velgørenhed, kan du slå velgørenhedsorganisationerne op og donere på officielle hjemmesider.

Et andet godt alternativ ville være at finde lokale hovedkvarterer for velgørende organisationer og give donationen fysisk. På den måde ved du, at pengene ikke går til en tilfældig onlinesvindler.

8. Krypto-svindel

For et par måneder tilbage introducerede PayPal cryptocurrency support, hvilket betyder, at du nu ikke kun kan købe og sælge forskellige cryptocurrencies på PayPal, men også HODL (Hold On for Dear Life) eller kassen ved hjælp af krypto. Selvom dette uden tvivl er et skridt i den rigtige retning for den populære online betalingsprocessor, inviterer det også til en ny række af udnyttelser, svindelforsøg og svindlere, der ikke kan vente med at få fingrene i din hårdt tjente virtuelle valuta .

Vi fraråder under ingen omstændigheder at investere i kryptovalutaer, men vi går ind for det udvise forsigtighed når du håndterer virtuel valuta online, uanset om det er kryptomønter eller penge, du har på din PayPal-konto. Vi har dog gået frem og tilbage på traditionelle valutaer på PayPal, og kryptovaluta fortjener et kapitel for sig selv, især i betragtning af, at den opfører sig vildt anderledes end for eksempel amerikanske dollars, euros eller britiske pund.

Sådan fungerer krypto-svindel

En af de mest almindelige svindelnumre, som du ved et uheld kan falde over, er scenariet med forladt tegnebog. Det går sådan her: du finder tilfældigvis en tilsyneladende forladt kryptopung ud af det blå, eller du modtager en e-mail, der indeholder en URL, der fører dig til, hvad der ser ud til at være en online kryptopungtjeneste, og i den samme e-mail finder du en brugernavn eller en e-mailadresse og en adgangskode til den nævnte tegnebog.

Nysgerrigheden slår dig, så du beslutter dig for at give den et kig og klikke på URL , og brug derefter kombinationen af ​​brugernavn/e-mailadresse og adgangskode til at fjerne blokeringen af ​​tegnebogen. Se, du opdager, at tegnebogen ikke er tom; det har den faktisk 0,9x noget af en populær mønt i den (normalt Bitcoin, da det er en af ​​de mest populære og dyreste mønter på kryptomarkedet).

Først springer dit hjerte et slag over; du kan ikke tro, at du lige tilfældigvis fandt en tegnebog, der rummer intet mindre end et par titusindvis af dollars i den, så du beslutter dig for at overføre den til din egen tegnebog eller udbetale den. Selvom det ikke ligefrem er et moralsk træk fra din side, er vi her ikke for at dømme. Så du hopper gennem bøjlerne, får adgang til menuer, klikknapper, og i sidste ende når du adressefeltet, hvor du skal give hjemmesiden en kryptoadresse, hvor den skal overføre mønterne.

Nu er det her, det bliver lyssky; webstedet, der er vært for kryptopungen, har en minimumsudbetalingsværdi på 1 Bitcoin, og tegnebogen har kun 0,9x (erstatte x med evt 0-9 ciffer, da ikke to svindelnumre tilsyneladende er ens), og det får dig til at tænke og lave teoretisk matematik i dit hoved. Hvis du fylder crypto-pungen op med forskellen og gør den op til 1 Bitcoin, kan du hæve den, ikke?

Worst case scenario, hvis tegnebogen kun har 0,9 BTC i den skal du toppe med 0,1 BTC, hvilket er intet mindre end 3,7 tusind dollars på nuværende tidspunkt. Du kan dog blive fristet til at tro, at hvis du klarer det, vil du stadig tage hjem 0,9 BTC, som i øjeblikket er næsten 34.000.

Sådan beskytter du dig mod krypto-svindel

Inden du bliver oparbejdet af de potentielle gevinster, du kunne tjene på så kort tid, så tillad os at sprænge din boble; det hele er et fupnummer, og alt du skal gøre for at finde ud af det selv er bare at tage et skridt tilbage, trække vejret dybt og genoverveje alle fakta. Du faldt ikke bare over en forladt tegnebog, nogen plantede den der og ventede på, at nogen tog agnen. Så snart du fylder kontoen op, vil den krypto, du har lagt ind, gå tabt for evigt på blockchain, og du vil endda blive låst ude af forladt tegnebog .

Og hvis vi ved en ting eller to om cryptocurrency, er det det meste af det usporbare, så snart den forbliver i sin kryptoform. Så selvom du går til dit lokale politi og indgiver en anmeldelse for bedrageri, kan de muligvis ikke gøre noget for at hjælpe dig. Selvfølgelig kan hjemmesiden blive fjernet, men vi forsikrer dig om, at flere vil opstå med et øjebliks varsel.

Desværre er det, vi har beskrevet ovenfor, kun et muligt scenarie involverer cryptocurrency, da svindleres kreativitet ikke kender nogen grænser. Hvis du beslutter dig for at investere i krypto, uanset om du gør det på PayPal eller en anden kryptoudvekslingsplatform, skal du altid være opmærksom på de links, du klikker på, de websider, du kan lande på, og de beskeder, du kan modtage, uanset om de lover dig en levetid på at være rig eller bare tjene en hurtig penge med et øjebliks varsel.

PayPal-svindel – KONKLUSION

Alt taget i betragtning, hvis du er PayPal-bruger og stadig tror, ​​at svindlere kun findes i nyhederne, har vi nogle dårlige nyheder til dig: de er meget ægte, og der er stor chance for, at du vil støde på i det mindste nogle af dem, så længe du holder din virksomhed på internettet.

Selvom PayPal gør bestræbelser på at klippe disse svindelforsøg i opløbet, blomstrer de tilsyneladende stadig, så du bør altid være på udkig efter enhver mistænkelig aktivitet, uanset om du er en ærlig købmand, der foretrækker at bruge PayPal frem for bankoverførsler eller kontanter, eller du er en køber, der kan lide at have en mellemmand (PayPal), hvis noget går galt.

Det er værd at nævne, at PayPal tilbyder beskyttelse til både købere og handlende, så hvis du mener, at den person, du forsøger at gøre forretninger med på PayPal, opfører sig mærkeligt, skal du ikke vige tilbage fra at kontakte PayPal og fortælle dem alt om det. Til enhver svindel-e-mails har PayPal endda en dedikeret e-mailadresse (spoof@paypal.com), hvor du kan videresende de meddelelser, du har modtaget, så de kan håndtere tingene derfra.

Få daglige tips i din indbakke Nyhedsbrev Tilmeld dig 35.000+ andre læsere
Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA Forrige Artikel

Sådan ser du 'Fargo' på Netflix fra USA

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word Læs Mere

Sådan springer du sider over i et nummereret dokument i Microsoft Word